Peste 100 de agenti au demonstrat luni, in fata Inspectoratului de Politie Brasov, si l-au sustinut astfel pe colegul lor, Marian Godina.

Acesta a declansat un adevarat scandal, dupa ce a facut dezvaluiri de la locul de munca atat pe Facebook, cat si in cartea pe care urmeaza sa o lanseze.

Politisti din mai multe zone ale tarii sustin ca si ei au superiori abuzivi si cer schimbari in Ministerul de Interne.

Marian Godina a anuntat ca nu participa la miting pentru ca nu doreste sa fie vazut ca un lider al nemultumitilor din MAI.

Politistii care il sustin pe Godina povestesc ca foarte multi sefi se poarta ca niste stapani care fac regulile. Agentii reclama ca nu de putine ori superiorii i-au mustrat atunci cand sanctionau, pe drept, persoane influente.

Exact cum a patit Godina dupa ca l-a amendat pe cel care o transporta pe sefa de la Crucea Rosie Brasov.

Politist: “Nu putem sa mai inghitim la nesfarsit abuzul unor sefi.”
Politist: “Au o mentalitate invechita. Nu ne lasa pe noi, cei care venim din urma, tineretul, sa facem sistemul sa evolueze.”
Politist: “Sefii care ajung la conducerea IPJ-ului au impresia si incurca Ministerul de Interne cu SRL-ul lor de acasa.”
Politist: “Astfel de abuzuri se comit peste tot, in toata tara, inclusiv in Bucuresti.”

Pe tot parcursul mitingului, colegi ai lui Marian Godina au defilat prin fata IPJ Brasov cu masini inscriptionate cu mesajul "jos coruptia din Politie".

O delegatie a protestatarilor a tinut mortis sa discute cu seful Politiei Brasov, suspectat de abuz in serviciu, care si-a anuntat intentia de a iesi la pensie.

Politist: “Pana la urma Ministrul de Interne e cel care poate sa faca o reforma. Nu poate sa o faca domnul Aron care pleaca in pensie.”

Conducerea inspectoratului pare a fi inteles altceva din acest dialog.

Liviu Naghi: “Au fost ridicate mai multe probleme legate de cariera profesionala, respective deficitul de personal, selectia de personal pentru structurile ministerului.”

Sindicatul politistilor a anuntat ca va mai organiza demonstratii ori de cate ori vor primi semnale ca superiorii ii trateaza umilitor pe agentii care-si fac treaba.