Proaspat iesiti din hibernare, ursii au inceput sa faca ravagii in cele mai neobisnuite locuri. Pagubele produse pe partii

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

De cateva zile administratorii partiilor din Poiana Brasov se confrunta noapte de noapte cu animalele care au provocat deja stricaciuni.

Cu toate ca daunele se ridica la cateva mii de euro, vanatorii spun ca nu pot face decat sa patruleze si sa incerce sa goneasca animalale cu focuri de arma.

Imaginile au fost filmate de un turist care se afla pe terasa Cabanei Postavaru. Ursul iese din padure si se plimba nestingherit pe partia pe care, intamplator, in acel moment, nu era niciun schior. In urma cu doua saptamani, cand partiile erau pline, un alt urs si-a facut aparitia pe Drumul Rosu.

Noaptea, cand nu-i stinghereste nimeni, ursii fac prapad. Au atacat chiar si un tun de zapada, un obiect care le-a starnit in mod clar curiozitatea.

Paguba mai mare este insa la saltelele de protectie de pe marginea partiei.

Pagubele estimate se ridica la peste 6.000 de euro asa ca administratorii domeniului schiabil au cerut ajutorul vanatorilor pentru a rezolva problema.

Reprezentantii Ocolului Silvic spun ca au numarat in zona lor 53 de ursi, in conditiile in care numarul optim ar fi de 10. Daca salbaticiunile isi vor continua incursiunile pe domeniul schiabil din Poiana Brasov, silvicultorii vor cere autoritatilor aprobare pentru relocare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!