Priveghi pentru Gabi Luncă, fără ca trupul ei să fie prezent. Polițiștii au verificat dacă sunt respectate regulile

Dată publicare: 05-04-2021 19:55
Dată actualizare: 05-04-2021 19:55


Cântăreața Gabi Luncă, numită de admiratori și colegi ”regina muzicii lăutărești”, a fost comemorată luni de aproximativ 100 de oameni, reuniți într-un pavilion de la Romexpo. Este un fel de priveghi, ținut fără ca trupul ei să fie acolo.

Apropiații și fanii s-au strâns pentru a-i cinsti memoria celei care a înveselit mulți români cu muzica ei. La fața locului au ajuns și polițiștii, care s-au asigurat că sunt respectate regulile de distanțare.

Deși artista nu a putut fi adusă la fața locului din cauza reglementărilor în vigoare, rudele, prietenii apropiați și admiratorii s-au strâns la Romexpo.

Participanții au stat la distanță și au rostit pe rând câteva cuvinte în amintirea celei care a fost Gabi Luncă.

Dacă nu era cu covid, puteam să ne luăm și noi rămas bun de la ea...”.

A fost un om bun, credincios”.

Apropiații spun că sala a fost închiriată de Biserica Penticostală Renovatio și că au obținut toate avizele necesare pentru desfășurarea evenimentului.

Pe parcursul zilei, Poliția Capitalei a trimis la fața locului forțe de ordine cu polițiști care să se asigure că sunt respectate regulile.

Dacă între persoane este o distanță de doi metri, iar trupul nu este adus la fața locului, slujba este legală, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Înmormântarea are loc marți.

 

”Eu am inima de tânără”

 

 

După trei săptămâni de spitalizare, Gabi Luncă s-a stins la finalul săptămânii trecute. Cu o tuse ușoară, dar cu un test covid pozitiv, ea a ajuns inițial la Spitalul Matei Balș.

Medicii au descoperit însă o inflamație gravă la plămâni și au decis să o transfere în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ilfov. Aici starea de sănătate i s-a degradat.

Gabi Luncă: ”Eu am inima de tânără. Dar când mă uit în oglindă și văd, sigur, anii își spun cuvântul și merg înainte”.

Gabi Luncă s-a stins la 82 de ani, după ce a bucurat generații de români cu muzica ei. Colegii de breaslă au numit-o ”regina muzicii lăutărești”.

Gabi Luncă: ”Doamne, cum am deschis gura să cânt, au început aplauzele. Au fost primele aplauze pe care eu le-a primit așa. Așa un public mare”.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO