Primele imagini cu inelul furat din Franta de un roman din Ploiesti. Barbatul si-a recunoscut fapta

×
Codul embed a fost copiat

Au aparut primele imagini cu unul dintre cele doua inele cu diamante, furate din Franta, de un roman din Ploiesti.

Pretioasa bijuterie, in valoare de 1,7 milioane de euro, este tinuta in conditii de maxima siguranta de autoritatile romane. Doi luptatori si alti cativa oameni ai legii o pazesc inarmati, pana cand proprietarii de drept isi vor trimite reprezentantii in Romania, pentru a o recupera.

Bijuteria a fost furata dintr-un magazin extrem de scump din Paris, alaturi de un alt inel si doua diamante - toate in valoare de peste 5 milioane de euro. In fata bijutierilor francezi, romanul a pretins ca este un expert in pietre pretioase si a cerut pietrele, chipurile ca sa le vada. Le-a furat fara sa clipeasca si in locul lor a lasat o cutie falsa.

Prada, spun anchetatorii, ar fi impartit-o cu doi sarbi. El s-ar fi ales cu un diamant, pe care ar fi reusit sa il vanda in Germania, si cu un inel. Ajuns in tara, romanul a fost arestat 30 de zile pentru constituire de grup infractional si furt.

Motivarea arestarii: Hotul si-a recunoscut fapta; vanzatorul - pacalit cu "pietre de pe strada"

Citește și
furt diamante
Romanul care ar fi furat bijuterii de 5 milioane de euro din Franta, retinut in Ploiesti. Jaful, comis ca in filme
Cunoscutul influencer Andrei Versace, găsit mort în casă. Ce spune Poliția despre „Regele fițelor”

George Ploscaru si-a recunoscut fapta, anchetatorii spunand ca vanzatorul de la firma de bijuterii a primit in locul obiectelor pretioase o cutie in care se aflau "pietre de pe strada", se arata in motivarea deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus fata de inculpat luarea masurii privative de libertate.

Potrivit documentului, Ploscaru a recunoscut in fata instantei de judecata savarsirea faptei si a descris modul de comitere a acesteia, sustinand ca ar fi urmat sa se predea autoritatilor franceze.

"Atitudinea procesuala de recunoastere in fata instantei de judecata, de descriere a modului de comitere a faptei, precum si sustinerile ca avea intentia de a se preda autoritatilor franceze nu reprezinta un argument puternic cu privire la adoptarea unei masuri preventive neprivative de libertate. Aceasta atitudine de aparenta cooperare ar putea fi insa valorificata intr-un eventual proces de individualizare a pedepsei in cazul in care se va stabili vinovatia inculpatului", se arata in motivarea instantei.

Conform sursei citate, in sarcina inculpatului s-a retinut ca a actionat dupa o prealabila intelegere cu un cetatean sarb.

"Astfel, inculpatul, dupa ce s-a intalnit cu o alta persoana ce actiona in acelasi scop si de la care a primit geanta si cutiile pentru ambalarea bijuteriilor, a patruns in incinta biroului firmei de bijuterii dupa o prealabila "programare" efectuata telefonic de unul din cetatenii de origine sarba, a fost recomandat si, la randul sau, a confirmat aceasta recomandare de gemolog cu numele de 'M.' si, conform intelegerii, si-a manifestat interesul de examinare a doua diamante in stare bruta si doua inele placate cu diamante in vederea achizitionarii. Vanzatorul, reprezentant al marcii elvetiene, i-a remis inculpatului P.G. (Ploscaru George- n.r.) bunurile spre examinare, au stabilit, conform declaratiilor inculpatului, ca bunurile sa fie achizitionate, motiv pentru care acesta au fost pozitionate intr-o cutie speciala pentru bijuterii, dupa care au discutat sa astepte pana se incaseaza prin virament contravaloarea bijuteriilor", se mentioneaza in textul citat.

Potrivit sursei, in acel moment, vanzatorul a fost sunat din nou de cetateanul sarb sub pretextul ca procedura de virament dureaza putin, iar, conform intelegerii, inculpatul a remis vanzatorului o alta cutie in care se aflau "pietre de pe strada", parasind ulterior magazinul cu bijuteriile puse in cutia initiala ce a fost substituita.

"Asadar, din imprejurarile reale si circumstantele personale, judecatorul de drepturi si libertati apreciaza ca lasarea in libertate a inculpatului nu este oportuna nici chiar prin dispunerea arestului la domiciliu, care nu confera suficiente masuri de supraveghere, persoana inculpatului, prin raportare la antecedentele penale, contureaza un risc crescut de sustragere de la cercetare si comiterea de noi fapte de natura penala", se arata in motivare.

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14 ianuarie, arestarea preventiva a inculpatului Ploscaru George pentru o perioada de 30 de zile, in dosarul in care acesta este acuzat ca furat, dintr-un magazin de pe teritoriul Frantei, bijuterii in valoare de 5,2 milioane de euro.
 

Articol recomandat de sport.ro
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Citește și...
Romanul care ar fi furat diamante de peste 5 milioane de euro in Franta a fost arestat. Avocat:
Romanul care ar fi furat diamante de peste 5 milioane de euro in Franta a fost arestat. Avocat: "A fost un simplu postas"

Romanul din Prahova, banuit ca ar fi furat 2 diamante si 2 inele in valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Romanul care ar fi furat bijuterii de 5 milioane de euro din Franta, retinut in Ploiesti. Jaful, comis ca in filme
Romanul care ar fi furat bijuterii de 5 milioane de euro din Franta, retinut in Ploiesti. Jaful, comis ca in filme

Doua diamante si doua inele in valoare de peste 5 milioane de euro ar fi fost furate de la o bijuterie din Franta de un roman din Prahova, retinut acum de DIICOT Ploiesti.

Recomandări
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român

Continuă protestele în orașul Leeds, din nordul Angliei. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român de 37 de ani. Bărbatul ar fi apărut într-o filmare, când încerca să dea foc unui autobuz.

Cine este posibilul ucigaș al dentistei, care tocmai a fost prins în Brăila. A fost eliberat în martie din închisoare
Cine este posibilul ucigaș al dentistei, care tocmai a fost prins în Brăila. A fost eliberat în martie din închisoare

După 4 zile de căutări, principalul suspect în cazul uciderii doctoriței stomatolog din Republica Moldova a fost prins și reținut pentru 24 de ore.

Pana informatică de la Microsoft a creat haos în aeroporturi. Cum au reacționat oamenii. „Cumpărăm apă cu 10 lei, lux”
Pana informatică de la Microsoft a creat haos în aeroporturi. Cum au reacționat oamenii. „Cumpărăm apă cu 10 lei, lux”

Milioane de oameni au apucat să vadă vineri pentru câteva ore cum ar arăta lumea cu o pană globală a sistemelor informatice.