Primarul din Nana: Mi-ar face placere sa o cunosc pe Ioana Basescu, poate la culesul graului!

×
Codul embed a fost copiat

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat, marti, la finalul audierii in comisia parlamentara de ancheta, ca nu a fost contactat niciodata de consilierul prezidential Adrian Radulescu.

De asemenea, el a spus ca nu l-a interesat nici terenul achizitionat de Ioana Basescu, pentru ca era proprietate privata. El a mai spus ca fiica presedintelui nu a trecut prin comuna pe care o conduce, dupa ce a cumparat pamantul.

"Mi-ar face placere sa o cunosc, dar nu a trecut. Probabil are alta treaba. Cand o veni la culesul graului, poate fac cunostinta cu ea", a comentat primarul comunei Nana.

Gheorghe Dobre a declarat ca a prezentat comisiei documentele cerute, urmand sa aduca si alte acte, care sa ateste toate suprafetele de pe raza comunei Nana si care se refera la punerea in posesie, la constituire si la reconstituire.

El a tinut sa precizeze ca nu a fost contactat niciodata de consilierul prezidential Adrian Radulescu. "V-o spun pe cuvantul de onoare", a adaugat el, mentionand ca nu stie nici de alte persoane din primarie care sa fi luat legatura cu Adrian Radulescu.

Citește și
Tiriac, ZF
Tiriac despre creditul Ioanei Basescu: "Numele este un brand"
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

"Eu va spun ca la primarie nu l-am vazut intrand, sa vorbeasca cu cineva. Daca a venit in lipsa mea, dar eu nu am auzit asa ceva. (...) Niciodata nu a venit cineva la mine sa ma intrebe de suprafata asta de teren, se vinde, a cui e, cum e? Nu m-a intrebat nimeni", a mai spus Dobre.

Potrivit primarului comunei Nana, tranzactiile cu terenuri nu se fac in primarie, ci la notariat si la judecatorie. "De la Primarie se solicita un certificat fiscal, dar primaria, alt document cu privire la aceste tranzactii, nu face", a mai spus Dobre.

El a tinut sa mai arate ca a aflat de tranzactia cu teren a familiei presedintelui Traian Basescu cand au fost aduse documentele de la Registrul Agricol, pentru inscriere. Primarul comunei Nana a afirmat ca nu au existat niciodata terenuri in administrarea Institutului de la Fundulea.

Despre reconstituirea dreptului de proprietate, primarul comunei Nana a spus ca toate procedurile de repunere in posesie s-au desfasurat corect.

Despre achizitionarea de catre secretara comunei a unei suprafete de teren de 50 de hectare, in Nana, pe care apoi a vandut-o aceleiasi firme care a vandut terenul si fiicei presedintelui Basescu, primarul Gheorghe Dobre a declarat ca aceasta a vandut terenul pentru ca sotul ei a suferit un transplant si a avut nevoie de bani.

Intrebat daca secretara comunei, Tudorita Nicolae, este "liantul" intre firma care a vandut terenul catre Ioana Basescu si consilierul prezidential Adrian Radulescu, primarul Gheorghe Dobre a spus ca nu crede acest lucru, dar a confirmat faptul ca secretara comunei a avut asociatia agricola care a lucrat acel pamant, in arenda, inainte de a fi vandut.

"Din moment ce s-au pus la dispozitie documente, cine l-a lucrat, cum l-a lucrat, mai mult de atat ce discutii sa am eu cu secretara? Era un teren proprietate privata pe care eu, in afara ca isi plateste la timp datoriile, la primarie, nu m-a interesat nici persoana si nici suprafata (...) Obiectivul meu este comuna in sine, nu tranzactiile de terenuri", a mai spus el.

Intrebat daca au venit si alte persoane publice sa cumpere teren in Nana, dupa achizitia facuta de familia presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care se vehiculeaza informatia ca democrat-liberala Elena Udrea ar fi achizitionat teren in apropierea comunei, Gheorghe Dobre a spus: "Suntem o comuna de exceptie. Chiar si ca denumire, Nana este singura din tara. Nu a venit (nimeni - n.r.). Daca vine, va informez cu toata placerea".

 

Comisia Calarasi ar putea sa o invite la audieri si pe secretara comunei Nana

Senatorul UDMR Tanckos Barna a declarat, marti, la finalul audierilor in comisia de ancheta privind terenurile din judetul Calarasi, ca este posibil ca la audieri sa fie chemata si secretara comunei Nana, miercuri urmand a fi audiati reprezentantii ANRP.

Tanckos Barna a precizat ca, dupa cea de-a doua zi de audieri, in care au avut loc discutii cu primarul comunei Nana si presedintele si vicepresedintele Agentiei Domeniilor Statului, membrii comisiei se afla in faza de documentare.

"Am solicitat documente cu privire la retrocedarile din comuna Nana atat de la domnul primar, cat si de la reprezentantii ADS. Am primit centralizatoarele pe ultimii 10 ani de la ADS cu predarile de terenuri de la IAS Buciumeni si lamuriri suplimentare de la domnul primar cu privire la modul in care s-a desfasurat procedura de retrocedare", a spus senatorul UDMR.

Barna a mentionat ca, din primele verificari, s-au constatat cateva inadvertente intre centralizatoarele primite luni de la Prefectura si astazi de la ADS.

"Am cerut lamuriri suplimentare, completari, precizari de la ADS si o sa solicitam acelasi lucru de la Prefectura", a spus senatorul UDMR, adaugand ca inadvertentele sunt probabil legate de centralizare.

"Din 2002 pana in 2012, Agentia Domeniilor Statului tot a predat terenuri de la aceasta societate (IAS Buciumeni - n.r.) pentru retrocedare pentru comuna Nana si pentru comunele invecinate. Protocoalele insirate de ADS dau un total, au facut centralizatorul dupa un anumit principiu, doar pe comuna Nana, Prefectura a facut pe fostul IAS. De aici vin cateva intrebari, sunt date tehnice si cu siguranta maine, cand se va completa dosarul de catre ADS, se vor lamuri", a explicat Tanckos Barna.

Senatorul a mai spus ca s-a primit din partea primarului lista persoanelor improprietarite in perioada 2002-2007.

"Am primit anexele la hotararile comisiei judetene de retrocedare. (...) Sunt date tehnice, sunt liste cu zeci, poate sute de oameni, incepand de la fosti mosieri care au avut 180 de hectare, 70 de hectare, pana la mici proprietari care au primit 17 arii, doua hectare, un hectar. E o lista lunga", a spus senatorul UDMR, apreciind ca "listele sunt intocmite, cel putin la prima vedere, corect".

Barna a mai spus ca totalul suprafetelor retrocedate in aceasta comuna este de aproximativ 6.000 - 7.000 de hectare, care provin din cele doua CAP-uri si din IAS, daca este vorba strict de comuna Nana.

"In principiu, si in cazul CAP-urilor in cazul acestor retrocedari sunt aprobarile comisiilor locale si comisiei judetene cu anexele de rigoare, confirm Legii 18. Dupa aparitia Legii 247, mai ales cei care au avut posibilitatea de a solicita peste 50 de hectare teren au depus cerere suplimentara si retrocedarile se si vad. Dupa anul 2005 apar acele persoane care au avut peste 50 de hectare si, in urma aparitiei legii, au solicitat diferenta", a spus el.

Despre comasari, senatorul a spus ca inca nu s-a studiat acest aspect, pe harta, pentru ca trebuie vazute toate procesele-verbale de intrare in posesie.

Intrebat daca membrii comisiei s-au interesat, in audierea primarului, despre faptul ca secretara comunei Nana era in functie in momentul acestor retrocedari, senatorul UDMR a spus ca nu s-a pus aceasta intrebare. "Din cate am inteles, actualul secretar a avut cateva tranzactii imobiliare si este posibil sa invitam la discutii si pe secretarul primariei", a spus Tanckos Barna.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
"Noi, de la mic la mare, mirosim a prosti". De ce il asteapta satenii din Nana pe Traian Basescu

Reportaj Stirile ProTV in comuna in care presedintele vrea sa se faca fermier. Localnicii spera ca Traian Basescu sa le aduca drumuri si locuri de munca. Comisia parlamentara care verifica legalitatea achizitiei de la Nana a inceput miercuri audierile.

Tiriac despre creditul Ioanei Basescu:
Tiriac despre creditul Ioanei Basescu: "Numele este un brand"

Ion Tiriac a afirmat, in contextul unei discutii privind imprumutul luat de la CEC de Ioana Basescu, ca ar aproba intr-o singura zi un credit solicitantului care prezinta date despre salariu, bunuri si garantii.

Cum privesc satenii din Nana investitia familiei Basescu in teren.
Cum privesc satenii din Nana investitia familiei Basescu in teren. "Sa vina sa vada cum se munceste"

De cand au aflat ca fata cea mare a presedintelui a cumparat pamant la ei in sat, locuitorii din Nana, judetul Calarasi, intorc subiectul pe toate partile, mandri nevoie mare.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.