Prietenie neobisnuita la delfinariul din Constanta. Pelicanul Costica il urmeaza pas cu pas pe paznicul nea Gheorghe

Ultima actualizare: 13-06-2015 07:12

O prietenie neobisnuita s-a legat intre un pelican botezat Costica si unul dintre paznicii delfinariului din Constanta. Pelicanul Costica are 5 ani si este topit dupa cel care are grija de linistea complexului.

Il urmareste pas cu pas, iar atunci cand il pierde din ochi, il cauta in toata rezervatia, spre amuzamentul vizitatorilor. Cand oboseste, pelicanul se odihneste alaturi de Gillette, un pui de lama, venit pe lume de cateva zile.

Acest tablou neobisnuit ii face sa zambeasca pe cei care ajung la microrezervatia din cadrul Delfinariului din Constanta. Pelicanul Costica a poposit pe luciul de apa de aici in urma cu 5 ani. Are mai multi prieteni din aceeasi specie, dar el prefera compania lui nea Gheorghe, unul dintre paznicii complexului.

Adrian Bilba, director Delfinariu: "Este Costica pelicanul si este prietenul domnului Nadolu, care este gardian de ani de zile la noi. Ideea noastra este sa tinem mai multe specii pe un amplasament ca sa se simta bine, in largul lor, ca asa este in natura. Aceste lame sunt venite tocmai din Anzi, fireste ca nu au pelicani acolo, dar au alte animale."

Pelicanul Costica il urmeaza peste tot, ca o umbra, pe paznicul de care este atasat. Umbla nestingherit pe aleile complexului, spre amuzamentul vizitatorilor.

In aceste zile, Costica imparte celebritatea cu Gillette, primul pui de lama venit pe lume la microrezervatia din Constanta. Are doar cateva zile si deja a inceput sa manance iarba. Gillette este supravegheat indeaproape de mama lui, o lama cu ochi albastri, care a ajuns la Constanta in urma cu 3 ani.

In ultimele saptamani, la microrezervatie s-au mai nascut si doi pui de ren, dar si unul de cerb lopatar.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO