Episcopul de Husi, cel care a fost filmat in ipostaze intime cu un presupus minor, nu mai are voie sa slujeasca

×
Codul embed a fost copiat

Episcopul de Husi Corneliu Barladeanul nu mai are voie sa slujeasca pana cand Sfantul Sinod va lua o hotarare in cazul sau la jumatatea lunii august.

Barladeanul isi sustine nevinovatia si spune ca imaginile in care apare alaturi de un fost elev de seminar, care intre timp a imbracat haina preoteasca, sunt trucate. 

Episcopul Corneliu Barladeanul a participat si el la sedinta din Iasi, in care superiorii au stabilit ca nu mai are voie sa tina nicio slujba in numele Domnului, pana la mijlocul lunii august. Atunci va avea loc Sfantul Sinod, din care fac parte toti mitropolitii din tara si din strainatate.

Acestia vor decide daca episcopul de Husi este vinovat si daca mai poate sluji. Reprezentantii Mitropoliei sustin ca decizia de acum nu este o sanctiune.

MARIAN TIMOFTE, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldova si Bucovina: "Membrii Sinodului i-au solicitat episcopului Corneliu al Husilor sa nu mai slujeasca Sf. Liturghie si celelalte slujbe bisericesti, a acceptat si nu va mai sluji pana la sedinta Sfantului Sinod, a afirmat din nou ca inregistrarile sunt false si acuzatiile nu sunt reale."

Citește și
Corneliu Barladeanu, episcop de husi
Episcopul de Husi apare nu in unul, ci in 8 filme compromitatoare. Anuntul facut de Patriarhia Romana: "E liber sa se apere"
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a declarat ca episcopul de Husi este unul dintre cei doi protagonisti din filmarea scandaloasa. Celalalt barbat este un fost elev de seminar, care in prezent este preot si are doi copii. Amandoi sustin insa ca inregistrarea este trucata si ca nu au avut niciodata o relatie intima.

"- Nu s-a intamplat nimic, totul e o inscenare.
- Cine a inscenat?
- Nu stiu cine...
- Vi s-a inscenat dumneavoastra sau Prea Sfintitului?
- Nu ma intrebati pe mine ca eu am aflat din presa de toate lucrurile astea"

Unii credinciosi sunt de parere ca daca preotii sunt vinovati, nu mai au ce sa caute in sfanta biserica.

Un fost elev al Seminarului de la Husi, parintele Tudor Dragomir, sustine ca imaginile deocheate au fost inregistrate acum 10 ani si sunt reale. 

Corneliu Barladeanul a cerut o expertiza criminalistica a filmarii, desi superiorii au recunoscut ca el este unul dintre protagonisti. Ramane de vazut ce decizie va fi luata de Sfantul Sinod, care se reuneste intre 17 si 18 august.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
Barbatul din filmarea deocheata cu episcopul de Husi este preot:
Barbatul din filmarea deocheata cu episcopul de Husi este preot: "Este o inscenare". Marturia unui fost coleg de seminar

Barbatul care apare in filmarea deocheata alaturi de Episcopul de Husi este preot in prezent si are copii. El a fost identificat de un fost coleg de seminar, insa multi altii au trimis scrisori anonime in care il indica.

Episcopul de Husi apare nu in unul, ci in 8 filme compromitatoare. Anuntul facut de Patriarhia Romana:
Episcopul de Husi apare nu in unul, ci in 8 filme compromitatoare. Anuntul facut de Patriarhia Romana: "E liber sa se apere"

In timp ce inaltul prelat apeleaza la autoritati pentru a demonstra ca este victima unui trucaj, un fost elev de-al sau face dezvaluiri tulburatoare.

Superiorii episcopului de Husi au vazut imaginile neblurate in care apare alaturi de un barbat:
Superiorii episcopului de Husi au vazut imaginile neblurate in care apare alaturi de un barbat: "18 minute de lucruri urate"

Dupa scandalul murdar in care este personaj principal, episcopul de Husi, Corneliu Barladeanul, ar putea fi caterisit.

Inregistrarea obscena cu episcopul Husilor va fi vizionata de Mitropolie abia luni.
Inregistrarea obscena cu episcopul Husilor va fi vizionata de Mitropolie abia luni. "Nu pot face asta inainte de Liturghie"

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei vor viziona abia luni inregistrarea indecenta in care apare episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, si care a fost deja vazuta de cei de la Patriarhie

Recomandări
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”
Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”

Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor, dar Israelul a declarat că termenii nu îi îndeplinesc cerinţele şi a continuat loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.

Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă
Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă

Meteorologii anunţă temperaturi uşor peste cele obişnuite în toată ţara, începând de la jumătatea lunii mai, inclusiv în primele trei zile din aprilie.