Premierul a semnat ordinul de înființare a comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor Covid-19

Dată publicare: 19-04-2021 21:21
Dată actualizare: 19-04-2021 21:26


citu

Premierul Florin Vasile Cîțu, ministru interimar al Sănătății, a semnat luni Ordinul ministrului Sănătății nr. 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor Covid-19.

Din componența comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului Național al Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și un reprezentant al Serviciului de Telecomunicații Speciale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Printre atribuțiile Comisiei se numără identificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 și a responsabilităților instituțiilor implicate, precum și identificarea potențialelor neconformități, corectarea lor și formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătățire a procesului de raportare și a calității datelor.

De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului si a conținutului raportarilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 și să identifice corespondența dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19.

Înființarea comisiei vine pe fondul dezvăluirilor făcute de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, potrivit căruia există diferențe între numărul declarat al deceselor Covid-19 și cel real.

Sursa: StirilePROTV

Tags: comisie, decese, covid,


VIDEO PROTVPLUS.RO