Povestea tinerei care a supravietuit miraculos unei hemoragii cumplite pentru care a fost operata de 5 ori in 48 de ore


Ultimul update: Joi 12 Februarie 2015 00:02
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015 11:00
Categorie: Stiri actuale
Monica

Recuperarea unei tinere care a supravietuit unei sarcini extrauterine cu numeroase complicatii este considerata atat de familie, cat si de medicii care au ingrijit-o un adevarat miracol.

Tanara intrase in coma dupa ce a sangerat 15 ore, corpul ei revenindu-si miraculos dupa trei saptamani de lupta in care nimeni nu-i mai dadea nicio sansa.

Monica Neamtu( 19 ani) este o tanara din Botosani care si-a dorit sa fie mama si sa se casatoreasca cu iubitul ei. A ramas gravida cu prietenul ei, anul trecut si era bucuroasa ca va naste. Avand o sarcina cu probleme a mers la Iasi. In cele din urma avea sa ajunga la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iasi, unde a fost diagnosticata cu sarcina extrauterina.

Pentru eliminarea sarcinii s-a intervenit laparoscopic, dar in timpul operatiei, unde se presupune ca a fost perforat unul din vasele iliace s-a produs o hemoragie puternica. Dupa ce a fost scoasa din operatie, tanara a suferit o puternica hemoragie interna. Se presupune ca a sangerat 15 ore, intrand in coma.

Botosaneanca a mai fost operata de doua ori in 24 de ore, pentru a-i fi oprita hemoragia. In stare critica, fara sansa de supravietuire,din cauza cantitatii uriase de sange pierduta, Monica Neamtu a fost transferata la Spitalul de Urgenta, ”Sfantul Spiridon”, fiind internata la Terapie Intensiva in coma profunda. Aici a mai fost operata de doua ori.

Tanara suferise cinci operatii deosebit de grele in doar 48 de ore, iar sansele ei de supravietuire erau ca si inexistente.

Dupa a patra operatie, medicii i-au scos si o bucata din colon, afectata de hemoragie.

Afland de cazul ei, sute de oameni din toata tara au donat sange. Cu toate acestea revenirea Monicai Neamtu din coma dupa 5 operatii, cu organele care nu mai functionau decat la stimulul aparatelor, tinea doar de un miracol.

Cu greu isi explica medicii cum de imediat insuficienta renala si hepatica s-au ameliorat, in cel mai scurt timp, tanara reusind sa respire singura si mai ales sa supravietuiasca fara dializa.

Cititi mai multe despre acest caz pe www.adevarul.ro.

Sursa: adevarul.ro

Tags: sanatate,

Un nou centru de donare de sange, deschis la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Cum puteti salva o viata
iLikeIT. Putem deveni eroi cu o simpla aplicatie de mobil. Descarca, doneaza sange, implica-te!
VIDEO PROTVPLUS.RO