Politistul din Bistrita care "confisca" lemnele oamenilor si ii punea pe asistatii social sa fure prune. Ce facea cu fructele

Ultima actualizare: 25-03-2017 07:49

Dupa ce in urma cu o luna un politist din Bistrita a fost trimis in judecata pentru proxenetism, un altul este acum cercetat pentru abuz in serviciu si furt.

Barbatul de 39 de ani este banuit ca a confiscat lemn, dar in loc sa predea marfa a vandut-o. Politistul trimitea asistatii social sa fure fructe din livezi, pe care mai apoi le transforma in alcool. Acum el se afla sub control judiciar pentru 60 de zile si a fost suspendat din functie.

Barbatul a fost sef de post in localitatea Branistea timp de cinci ani. In toata aceasta perioada, spun oamenii, politistul trecea deseori de cealalta parte a legii. El este acuzat ca ar fi confiscat lemn de la mai multe persoane, dar in loc sa-l predea ocolului silvic, l-a vandut. Dupa un an de procese unul dintre localnici si-a recuperat in instanta cei trei metri cubi de lemn care i-au fost confiscati ilegal de seful de post, insa fizic omul nu si-a mai recuperat niciodata pierderea.

Tiberiu Filip, pagubit: "A venit la mine sa-i dau o roata si daca n-am vrut sa ii dau o roata a vrut sa imi arate ca ma lucreaza cu acte in regula si l-a confiscat. L-am dat in tribunal, l-am castigat."
Reporter: "Cu lemnul ce s-a intamplat?"
Pagubit: "Nu l-am mai vazut. Un sofer din Valea Luncii a dus marfa in Beclean si a recunoscut ca a venit cu masina in curtea postului."

Localnic: "Noi le-am crapat cu manutele noastre."
Reporter: "Ati crapat lemnele confiscate?"
Localnic: "Da."
Reporter: "Si ce-a facut cu ele?"
Localnic: "Le-a bagat la post si restul si-a facut foc lui sus. Eu l-am ajutat, mi-a fost prieten, da’ daca nu si-a vazut de carpe."

Mai mult, politistul este banuit ca a dus asistatii social din localitate la furat de mere si prune, fructe cu care apoi facea alcool. Apoi il transporta la tatal lui, in Targu Mures, pentru a fi vandut.

Mora Imre: "Eu personal i-am dus la taica-su in Targu Mures tuica cu masina personala, el statea in masina langa mine imbracat politai. Cantitati foarte mari, sute de litri. Era imbracat sa nu ne opreasca cineva sa ne faca un control, cred. Se ducea cu masina politiei, se oprea pe marginea drumului si ii punea pe oamenii saraci sa fure."

Reporter: "Pentru ce fura merele?"
Localnic: "Sa faca horinca."
Reporter: "Si cu tuica? O consuma el?"
Localnic: "Nu, de vanzare."
Reporter: "Livada nu avea, nu?"
Localnic: "Nu."

Pe langa instigare la furt si furt calificat, omul mai este acuzat si de luare de mita, operatiuni financiare cu documente incompatibile cu functia, abuz in serviciu si favorizarea infractorului. Politistul a fost suspendat si i s-a retras si arma din dotare pe o perioada de 60 de zile, cat timp se afla sub control judiciar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO