Politistii locali din Cluj, dotati cu segway-uri. "Daca mergi in patrulare, dureaza, asa in 10 minute ai vazut tot parcul"

Ultima actualizare: 23-05-2017 00:28

Patrulare inedita pe doua roti. Politistii locali din Cluj-Napoca vor avea de acum inainte un nou tip de vehicul cu care se vor deplasa in Parcul Central, dar si pe strazi.

Este vorba despre segway, un fel de bicicleta electrica cu auto-echilibru, dupa model occidental, care poate atinge o viteza de chiar si 20 de kilometri la ora. Cu acest vehicul politistii spera sa fie mai eficienti atunci cand supravegheaza zone mari si sa ajunga mai repede la evenimente.

Cu acest vehicul, politistii locali vor patrula 24 de ore din 24 si vor putea interveni prompt pentru a prinde infractorii.

"Am noroc ca sunt foarte priceputa, zic eu. Mi-a luat foarte putin, nu e greu de manevrat, e ca mersul pe bicicleta", spune Voichita Marincas, politist local

Rafael Ghib lucreaza la Politia Locala de 5 ani. Pana acum patrula Parcul Central pe jos, si ii lua mai bine de o jumatate de ora sa parcurga tot traseul. "Te ajuta foarte mult, in timp scurt. Daca mergi in patrulare dureaza. Dar in 5-10 minute ai vazut tot parcul."

Trecatorii s-au mirat de noul dispozitiv al politistilor. Asemenea vehicule vor fi folosite in curand si in traficul aglomerat din Cluj, pentru a depista soferii care parcheaza ilegal.

Marcel Bontidean, seful Politiei Locale Cluj: "Este mult mai eficient din punct de vedere al poluarii. Te poti deplasa pe spatii inguste, ajungi mai repede la eveniment in timpul unor aglomerari auto sau chiar si pietonale."

Un segway costa 14 mii de lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO