Politistii au incatusat o femeie care a traversat neregulamentar in Capitala. Imaginile surprinse de un trecator: VIDEO


Ultimul update: Sambata 13 August 2016 03:14
Data publicarii: Miercuri 10 August 2016 17:19
Categorie: Stiri actuale

Mai multi politisti de la Politia Rutiera au fost filmati in timp ce incercau sa introduca intr-o masina o femeie care traversase printr-un loc nepermis si a refuzat sa se legitimeze.

Femeia a inceput sa vocifereze in momentul in care agentii au incercat sa o duca, incatusata, la sediul Brigazii Rutiere a Capitalei pentru procedurile de identificare, scrie News.ro.

Imaginile au fost surprinse pe 20 iulie in Piata Unirii din Capitala, cand politistii de la Brigada Rutiera organizasera o actiune pentru descurajarea traversarilor ilegale.

In filmarea care dureaza peste zece minute se aude cum femeia, de aproximativ 50 de ani, incepe sa strice "Criminalii”, "Vi se pare normal?” si le cere celor doi agenti aflati initial acolo sa ii dea drumul. Unul dintre politisti incepe procedura de incatusare, timp in care femeia incepe sa tipe si mai tare.

Numarul curiosilor antrenati de tipetele femeii creste, iar oamenii se aduna in preajma echipajelor de politie. Si numarul politistilor incepe sa creasca, iar femeia incepe sa strige: "asta e sistem de aparare?”.

O femeie venita si ea in mijlocul intersectiei le spune politistilor: "Nu vedeti ca e amarata? Alerga si ea acasa!”. O politista tanara incearca sa-i explice femeii ca nu va fi incatusata daca inceteaza sa vocifereze si ii convinge pe colegii ei sa renunte la catuse. Femeia care traversase neregulamentar se ridica si incearca sa scape, fara succes insa. Dupa cateva minute de parlamentari, femeia refuza sa se legitimeze si sa mearga la politie asa ca este, din nou, incatusata.

"Pe parcursul actiunii a fost observata si o femeie, angajata in traversarea soselei fara a respecta regulile privind traversarea, iar in momentul in care politistii rutieri i-au solicitat sa se legitimeze in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale, aceasta a avut un comportament recalcitrant si de natura a tulbura ordinea si linistea publica, refuzand in mod repetat sa se legitimeze. Politistii rutieri au procedat la imobilizarea persoanei, aceasta fiind ulterior condusa la subunitatea de politie, pentru identificare”, arata Politia Capitalei intr-un comunicat remis agentiei News.ro.

In timpul actiunii au fost aplicate 144 de amenzi pietonilor care au traversat neregulamentar prin zona respectiva. Intersectia bulevardelor Unirii si Regina Maria este considerata punct negru al accidentelor de circulatie in care sunt implicati pietoni.

"Precizam ca traversarea pietonilor prin loc nepermis constituie principala cauza a accidentelor rutiere soldate cu ranirea ori decesul persoanelor in municipiul Bucuresti”, mai arata Politia Capitalei.

VIDEO PROTVPLUS.RO