Polițiștii versus Paraziții. Oamenii legii cer 100.000 € daune din cauza melodiei ”Antimiliție”

×
Codul embed a fost copiat

Un sindicat al poliţiştilor începe lupta în instanţă cu trupa hip hop Paraziţii. Piesa denumită "Antimiliție" este considerată ofensatoare de reprezentanţii poliţiştilor.

"Îi dăm în judecată pentru calomnie şi jigniri, vrem să-şi ceară scuze public şi 100.000 de euro daune", au declarat ei. Însă nu toţi poliţiştii sunt de acord cu acest demers. Artiştii de la Paraziţii n-au vrut să comenteze situaţia.

"Dacă n-ai imaginaţie, fă-te poliţist
N-ai făcut nimic în viaţă, fă-te poliţist
Băi lingău convins, dacă n-ai nici un vis, fă-te poliţist
Fă-te poliţist! Hai fă-te poliţist!"

Din cele două strofe şi refrenul, aceste patru versuri sunt singurele care pot fi difuzate. Chiar şi acestea sunt suficiente pentru a atrage furia poliţiştilor, spun unii sindicalişti.

Iulian Surugiu: "O mizerie mai mare nu se poate. Și noi considerăm că este o bătaie de joc la adresa tuturor poliţiştilor. E adevărat că avem şi noi poliţiştii noştri, cu ghilimelele de rigoare, noi am zis de atâtea ori că avem poliţişti corupţi, poliţişti care nu ştiu să vorbească, să pună problema, dar asta nu înseamnă că îţi poți permite să jigneşti 60.000 de oameni şi familiile lor."

Citește și
Parazitii
Sindicatele din Poliţie vor să dea în judecată "Paraziţii": ”Ne-au înjurat de toţi sfinţii şi răniţii”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Aşa ca reprezentanţii poliţiştilor au decis să-i de în judecată pe cei de la Paraziţii. Avocaţii lucrează la cererea de chemare în judecată pentru calomnie, defăimare şi jigniri, care ar trebui să fie gata până la sfârşitul săptămânii. Vor să primească scuze public, dar şi 100 de mii de euro, daune morale.

Iulian Surugiu: "Cei 100.000 de euro or să fie folosiţi de copiii cu probleme au depăşit orice graniţă de liberă exprimare. în democraţie nu trebuie să uităm că nu trebuie să deranjăm pe nimeni."

Însă nu toţi poliţiştii sunt supăraţi. Marian Godină, de pildă, atrage atenţia că mult mai dăunătoare imaginii oamenilor în uniformă sunt propriile lor acţiuni, mai ales dacă devin din politisti-infractori.

Cosmin Andreica: "Noi reprezentăm generaţia tânără, acea generaţie care vrea să schimbe mentalitatea miliţianului. Acelui miliţian burtos însă din punct de vedere al piesei o acţiune în instanţă e interesant de văzut cum se va când astăzi avem piese şi despre poliţişti, şi despre jurnalişti, despre orice categorie."

Artiştii de la Paraziţii ne-au transmis, prin impresar, că nu vor să comenteze situaţia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Reacţia lui Godină la anunţul că sindicatele din Poliţie vor să dea în judecată
Reacţia lui Godină la anunţul că sindicatele din Poliţie vor să dea în judecată "Paraziţii"

Marian Godină a comentat pe blogul său anunţul preşedintelui Sindicatului Naţional Al Agenţilor de Poliţie, conform căruia va da în judecată Paraziţii pentru „mesajul ofensator“ la adresa poliţiştilor din România din piesa „Antimiliţie“.

Sindicatele din Poliţie vor să dea în judecată
Sindicatele din Poliţie vor să dea în judecată "Paraziţii": ”Ne-au înjurat de toţi sfinţii şi răniţii”

Sindicaliştii din Poliţie vor să dea în judecată formaţia Paraziţii, după ce trupa de hip-hop a scos recent o piesă denumită „Antimiliţie” şi pe care poliţiştii o consideră jignitoare, din cauza versurilor.

Cheloo a inceput sa munceasca in folosul comunitatii, dupa condamnarea primita pentru droguri:
Cheloo a inceput sa munceasca in folosul comunitatii, dupa condamnarea primita pentru droguri: "Spor la laic-dizlaic"

Membrul trupei Parazitii, Cheloo, condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de droguri si la 100 de ore de munca in folosul comunitatii, si-a inceput ispasirea pedepsei.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.