Politia Romana afirma ca "pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara" a lui Sebastian Ghita

Ultimul update: Sambata 31 Decembrie 2016 08:17
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2016 12:42
Categorie: Actualitate

Politia Romana a precizat intr-un comunicat de presa ca nu exista indicii ca "pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara" a fostului deputat Sebastian Ghita.

De asemenea, conform sursei citate de Agerpres, ancheta interna efectuata la Politia Romana arata ca nu au fost constatate incalcari ale normelor procedurale cu privire la modul in care au actionat politistii in cazul 'disparitiei' fostului deputat Sebastian Ghita.

Ancheta interna a vizat modul in care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea in executare a mandatului de aducere si efectuarea activitatilor dispuse prin ordonanta emisa de unitatea de parchet competenta, desfasurate de politisti din cadrul IPJ Prahova si ai Directiei Operatiuni Speciale.

In urma anchetei a rezultat ca politistii din cadrul IPJ Prahova au executat activitati de aducere la indeplinire a citatiei procedurale, a mandatului de aducere, precum si de executare a masurilor controlului judiciar.

De asemenea, politistii din cadrul Directiei Operatiuni Speciale au desfasurat activitatile dispuse de procuror, prin ordonanta, care au avut drept scop completarea materialului probator, fara limitarea libertatii de miscare a lui Sebastian Ghita.

"Cu privire la aceste activitati nu au fost constate incalcari ale normelor procedurale, iar in ceea ce priveste cooperarea interinstitutionala s-au dispus masuri pentru imbunatatirea acesteia", declara IGPR.

Politia Romana continua cercetarile pentru punerea in executare a mandatului de aducere emis pe numele lui Sebastian Ghita, "cadrul procedural limitand activitatile, comparativ cu masurile dispuse in cazurile de dare in urmarire a unei persoane".

Totodata, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a intensificat verificarile la punctele de trecere a frontierei, avand in vedere mentinerea interdictiei de a parasi teritoriul Romaniei fata de Sebastian Ghita, iar pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara a acestuia.

Sebastian Ghita, dat disparut de 7 zile, NU va fi arestat in lipsa. Avocat: As putea sa zic ca e la spital sau un om decedat
Sebastian Ghita, dat disparut de 7 zile, NU va fi arestat in lipsa. Avocat: As putea sa zic ca e la spital sau un om decedat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
ONG care luptă pentru drepturile copiilor cu autism, plângere împotriva lui Iohannis la CNCD
Amendă record pentru un șofer de 23 de ani, din Galați. Ce a făcut la volan
Cutremur marți seară, în România, al şaptelea din luna decembrie
Mii de militari vor fi puși în stare de alertă în Marea Britanie
Persoanele cu handicap grav vor beneficia de pensie mai devreme
Comisia Europeana, despre OUG privind amnistia și grațierea: ”Au stârnit îngrijorare”
Anca Pop, Instagram
Coincidență sinistră. Ultima imagine postată de cântăreața Anca Pop și mesajul ei
CAMERA ASCUNSĂ. Comerț cu porci în zonele afectate de pestă: ”Nu mai e poliție aici”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit în Dunăre mașina în care era Anca Pop
Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate
A încercat să plece fără a plăti cu cumpărături de 2000 de lei. Ce avea în coș
Descoperire șocantă făcută într-o casă din Brașov cuprinsă de incendiu