Politia Romana afirma ca "pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara" a lui Sebastian Ghita


Ultimul update: Sambata 31 Decembrie 2016 08:17
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2016 12:42
Categorie: Stiri actuale

Politia Romana a precizat intr-un comunicat de presa ca nu exista indicii ca "pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara" a fostului deputat Sebastian Ghita.

De asemenea, conform sursei citate de Agerpres, ancheta interna efectuata la Politia Romana arata ca nu au fost constatate incalcari ale normelor procedurale cu privire la modul in care au actionat politistii in cazul 'disparitiei' fostului deputat Sebastian Ghita.

Ancheta interna a vizat modul in care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea in executare a mandatului de aducere si efectuarea activitatilor dispuse prin ordonanta emisa de unitatea de parchet competenta, desfasurate de politisti din cadrul IPJ Prahova si ai Directiei Operatiuni Speciale.

In urma anchetei a rezultat ca politistii din cadrul IPJ Prahova au executat activitati de aducere la indeplinire a citatiei procedurale, a mandatului de aducere, precum si de executare a masurilor controlului judiciar.

De asemenea, politistii din cadrul Directiei Operatiuni Speciale au desfasurat activitatile dispuse de procuror, prin ordonanta, care au avut drept scop completarea materialului probator, fara limitarea libertatii de miscare a lui Sebastian Ghita.

"Cu privire la aceste activitati nu au fost constate incalcari ale normelor procedurale, iar in ceea ce priveste cooperarea interinstitutionala s-au dispus masuri pentru imbunatatirea acesteia", declara IGPR.

Politia Romana continua cercetarile pentru punerea in executare a mandatului de aducere emis pe numele lui Sebastian Ghita, "cadrul procedural limitand activitatile, comparativ cu masurile dispuse in cazurile de dare in urmarire a unei persoane".

Totodata, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a intensificat verificarile la punctele de trecere a frontierei, avand in vedere mentinerea interdictiei de a parasi teritoriul Romaniei fata de Sebastian Ghita, iar pana in prezent nu au rezultat date care sa confirme iesirea din tara a acestuia.

Sebastian Ghita, dat disparut de 7 zile, NU va fi arestat in lipsa. Avocat: As putea sa zic ca e la spital sau un om decedat
Sebastian Ghita, dat disparut de 7 zile, NU va fi arestat in lipsa. Avocat: As putea sa zic ca e la spital sau un om decedat
VIDEO PROTVPLUS.RO
furtuni în țară
Zonele lovite grav de furtunile de vineri. Pompierii au intervenit în 40 de localități
Apa Nova: În Pantelimon s-a înregistrat o ploaie ce apare o dată la 100 de ani
Imagini ireale cu un autobuz STB inundat în timpul furtunii din Capitală. Reacția călătorilor
Măsuri excepționale pentru vizita Papei în București. 50.000 de pelerini vor sosi
Cutremur la Academia de Poliţie. Culisele scandalului care a dus la demisia conducerii
Alerta peștelui stricat. Strategia prin care este scos la vânzare, deși este alterat
Cod portocaliu de vijelii și grindină, prelungit în estul țării
Cod portocaliu de vijelii și grindină, prelungit în estul țării
O mamă din Brașov și-a amenințat copilul că-l abandonează în cartierul de romi și l-a târât cu mașina
Tornadă pe un câmp din Ialomița. Explicațiile ANM și reacția martorilor
Mii de oameni blocați pe Șoseaua Petricani. Bariera s-a stricat din cauza ploii
Ploaia torențială din București a inundat cartiere întregi. Mii de mașini blocate în trafic
GALERIE FOTO. Urmările ruperii de nori din Capitală. Mai multe străzi și mașini inundate