Cazul tragediei de la metrou. Parchetul va ancheta cum a acționat operatoarea de la 112

Ultima actualizare: 01-03-2018 13:50

După ce șeful Poliției Capitalei a susținut că nu a primit niciun apel la 112 după tentativa de omor de la Costin Georgian, STS a făcut precizări despre această situație.

Într-un comunicat dat publicității joi, STS afirmă ca a fost un apel la 112, în jurul orei 16:30, cu privire la tentativa de omor de la Costin Georgian.

Anterior, Poliția Capitalei a afirmat că nu a ajuns la ea apelul 112 cu privire la incidentul care a precedat crima de la stația de metrou.

Cu privire la incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian, vă informăm că în Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat parchetul militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, facem precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.”, este comunicatul oficial transmis de Servicul de Telecomunicații Speciale.

Poliția spune că nu a primit niciun apel la 112 privind tentativa de omor

Poliția Capitalei a precizat joi, într-o conferință de presă, că nu a primit niciun apel la 112 cu privire la tentativa de omor care a avut loc marți, la stația de metrou Costin Georgian.

Cu câteva ore înainte ca Alina, fata de 25 de ani din Craiova, să fie ucisă la metrou, criminala a încercat să omoare o tânără de 22 de ani, care s-a salvat în ultima clipă.

Tatăl fetei care s-a salvat spune că a sunat la 112 la 45 de minute de la producerea incidentului, însă polițiștii l-ar fi trimis pe el să investigheze.

Poliția Capitalei a negat joi această variantă și susține că nu s-a primit niciun apel la 112 după tentativa de omor.

Cu privire la durata mare care a trecut până a fost prinsă criminala, oficialii au precizat că au trebuit să analizeze imaginile de pe 22 de camere de supraveghere pentru a identifica momentul. Dintre aceste camere, doar una a surprins incidentul.

Despre cazul crimei, Poliția a mai adăugat că a fost pentru prima dată când cetățenii Capitalei au fost aproape și ca polițistul de la grupul operativ și-a făcut bine treaba.

Joi, ministrul de Interne a declarat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO