Ploi slabe si temperaturi de pana la 16 grade in aproape toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

10-03-2015 10:17


Norii sunt destul de numerosi, insa vom avea putine precipitatii. Maximele termice se vor situa intre 5 si 16 grade. In Dobrogea si in Baragan cerul va fi innorat; pe timpul zilei ar putea sa picure trecator, iar noaptea va ploua slab din loc in loc.

Vantul va avea unele intensificari, iar temperaturile vor ajunge la 7 - 8 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera inchisa si conditii reduse de ploaie. In nordul Transilvaniei si in Maramures urmeaza o zi placuta. Pe aici norii se inmultesc la apropierea serii. Pana atunci vom avea mult soare si temperaturi mai ridicate decat in celelalte regiuni. Maximele vor atinge 15 - 16 grade Celsius.

Se aduna norii si in vestul tarii.E posibil sa cada cativa stropi de ploaie, iar in zona montana vor fi precipitatii slabe, mixte. Dupa pranz se vor inregistra pana la 11 - 12 grade.

In centrul Romaniei vor cadea precipitatii slabe, mixte in regiunile montane.Tot la munte, pe creste, vantul va sufla mai tare. In rest ar putea sa ploua cu totul izolat, iar temperaturile vor depasi mediile perioadei si vor ajunge la 13 grade Celsius.

Sud-vestul tarii va avea un regim termic obisnuit pentru aceasta perioada, cu maxime de pana la 8 - 9 grade. Norii vor fi numerosi si va ploua slab, pe suprafete restranse.

Si in sudul tarii vor fi multi nori pe cer, dar trecator se va arata si soarele. Pe parcursul zilei sunt anuntate ploi sporadice. Temperaturile, in scadere usoara, se opresc la 7 - 8 grade.

In Bucuresti atmosfera va fi mohorata si ar putea sa ploua slab, indeosebi in prima parte a zilei. Vantul nu va trece de moderat; maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar miercuri dimineata termometrele vor indica 1 - 2 grade.

La munte, valorile termice vor fluctua foarte putin si va fi mai cald decat in mod normal la aceasta data. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali vor fi precipitatii slabe, mixte, iar vantul va fi intens in zonele de creasta.

Miercuri seara va ploua in est, in nord, in centru, izolat in rest, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Joi va ploua pe suprafete mari si va ninge la munte, iar in est si la munte cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vineri vor fi precipitatii pe arii extinse. Tendinta va fi de usoara racire, iar vineri vom avea de la 3 la 12 grade.

Tags: meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO