Ploi si temperaturi mai scazute in aproape toata tara. Vremea redevine frumoasa de miercuri pana la finalul saptamanii


Ultimul update: Vineri 17 Iulie 2015 07:08
Data publicarii: Marti 14 Iulie 2015 09:09
Categorie: Vremea

Valul de ploi a ajuns si in zona noastra si se va deplasa spre sud-estul extrem. Situatia se va ameliora dar, la finalul intervalului, dinspre nord-vest va incepe sa patrunda un nou val de instabilitate.

In Romania, la ora 7 erau innorari in majoritatea zonelor insa doar pe spatii mici erau ploi slabe in sud, centru si est. Vantul sufla slab si moderat. Cel mai racoare era la Joseni 12 grade, iar cea mai ridicata temperatura se inregistra la Drobeta Turnu Severin, Cernavoda, Constanta si Sulina 21 de grade.

Ziua de marti ne aduce vreme instabila in cea mai mare parte a tarii. Vor fi innorari si va ploua in nord, in centru, in estul si pe suprafete restranse in celelalte regiuni. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice; e posibil sa cada grindina si, cu totul izolat, cantitatile de apa ar putea depasi 15 L/mp. Vantul va avea unele porniri in Banat, in Oltenia si la munte, dar se va inteti trecator si in celelalte zone pe timpul ploilor.

Maximele termice se vor situa intre 21 de grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 31 de grade in
Lunca Dunarii.

In Bucuresti norii se aduna din cand in cand si, indeosebi la apropierea serii, vor aduce cateva ploi slabe, ce pot fi insotite de fulgere si intensificari ale vantului.Temperatura, in scadere fata de ziua trecuta, nu va depasi valoarea de 27 de grade.

Miercuri norii se risipesc; nu mai sunt semne de ploaie si temperatura incepe sa creasca din nou. La amiaza se vor inregistra in jur de 31 de grade. Ramanem cu vremea frumoasa si in urmatoarele doua zilei. Joi maxima ajunge tot la 31 de grade, iar vineri se vor atinge 32 de grade, in conditii de cer senin si vant destul de cuminte.

In zona de munte se anunta ploi si instabilitate in toate masivele. Vor cadea averse pe zone vaste, vor fi si fulgere, iar vantul va prinde putere. Izolat se pot strange 15 L/mp si nu vor lipsi conditiile de grindina. Temperaturile scad usor in aproape toata zona montana. Marti se incalzeste putin si mai vin cateva averse in Carpatii Orientali si in Meridionali si izolat in restul zonei montane.

Joi ar putea sa mai cada cativa stropi de ploaie, dar in ansamblu vom avea timp frumos. Vineri: gata cu ploile.
Atmosfera va fi insorita in toate masivele, iar temperaturile vor creste peste tot.

La malul marii gasim vreme schimbatoare, cu innorari si cateva ploi in aversa. Vantul se va inteti trecator; pe plaja se vor inregistra valori putin mai scazute decat luni, cuprinse intre 24 si 26 grade. Apa marii va avea 22...23 de grade. De marti vremea se indreapta; norii se risipesc si vom avea trei zile cu atmosfera insorita si temperaturi normale pentru aceasta perioada.

Marti si miercuri vantul va fi ceva mai activ, iar vineri nu va trece de moderat. In aer se vor inregistra pana la 28 de grade, iar apa marii va avea pana la 24...25 de grade.

Tags: vremea, soare, ploi,

VIDEO PROTVPLUS.RO