Motivul incredibil pentru care doi frati din Neamt provocau incendii

Ultima actualizare: 20-01-2014 06:59

Isprava halucinanta a unor gemeni de 23 de ani, din judetul Neamt. Dorinta lor arzatoare de a deveni pompieri i-a transformat in piromani.

Dupa ce in comuna lor a sosit din Irlanda o masina pentru interventii, baietii n-au mai prididit s-o lustruiasca. Insa cum incendii nu prea erau, iata ca au inceput sa apara. In toata luna decembrie au izbucnit mai multe decat in tot anul si la fiecare gemenii interveneau prompt. In cele din urma, au recunoscut ca ei puneau focul, ca sa se afirme.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Neamt, Elena Bulgarea, a declarat, vineri, ca doi tineri de 23 de ani, din comuna Stefan cel Mare, au fost retinuti, dupa ce oamenii legii au stabilit ca acestia au provocat mai multe incendii la capite de fan.

Politistii au facut aceste cercetari dupa ce in localitate izbucnisera mai multe incendii cu autor necunoscut. Bulgarea a precizat ca cei doi tineri urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare prevenitiva.

Primarul comunei Stefan cel Mare, Sorin Ouatu, a declarat ca tinerii, care sunt frati gemeni, voiau sa devina pompieri voluntari in localitate, pe o autospeciala de interventie primita de autoritatile locale din Irlanda.

"Masina de pompieri am primit-o din Irlanda acum o luna. Am facut, impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, un anunt prin care cei care vor sa vina voluntari vor fi testati doua luni, apoi se vor alege zece voluntari. Nu aveam contract cu ei, erau in probe", a spus primarul.

El a mai spus ca autospeciala se afla in curtea Primariei si ca in fiecare zi aveau loc simulari, iar interventiile se faceau daca "incendiul era adevarat".

"Faceam simulari in fiecare zi si participau (n.r. - cei doi tineri) la aceste simulari. (...) Nu faceam incendii sa vedem cine vine mai repede. Cei doi erau cei mai prompti, ei erau langa masina de pompieri daca primeam apeluri sa se intervina", a afirmat primarul Sorin Ouatu.

Conform sursei citate, cei doi frati sunt "deosebiti, ajutau localnicii", astfel ca nu isi stie cum le-a venit "aceasta idee". El a mai spus ca seful de la Serviciul de interventii urma sa aleaga cei zece voluntari care sa intervina la incendiile din comuna.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO