Pinguinul Steve, personajul unui documentar Disney despre schimbările climatice

Ultima actualizare: 17-04-2019 10:14

Educativ şi amuzant, un film pentru întreaga familie. Este ceea ce îşi doreşte să fie un documentar care urmăreşte viaţa unui pinguin Adelie de-a lungul unui an.

Deşi acţiunea se petrece la temperaturi mici, producătorii speră să încălzească inima publicului. Şi să atragă atenţia asupra încălzirii climatice.

Drăgălaş şi amuzant de neîndemânatic, Steve a fost ales de producătorii documentarului pentru a spune povestea întregii sale specii şi a vieţii în Antarctica. Fiind un film Disney, în loc să bombardeze publicul cu informaţii ştiinţifice, îşi construieşte personajul cu umor, ironie şi o coloană sonoră modernă.

Jeff Wilson, regizor: "Pinguinii Adelie au foarte multă personalitate. Fac o mulţime de lucruri impresionante, trăiesc într-un loc impresionant, dar sunt animale bucuroase să facă greşeli, iar pentru noi acesta a fost un început bun pentru o poveste."

Povestea se desfăşoară de-a lungul unui an din viaţa lui Steve, pe care îl vedem mai întâi burlac, apoi partener de viaţă şi în cele din urmă tată. A fost nevoie însă de trei ani de filmări pentru ca regizorii să obţină imaginile pe care şi le doreau.

Termenul "schimbare climatică" nu este rostit niciodată, dar producătorii speră să dea de gândit publicului.

Alastair Fothergill, regizor: "Vrem ca oamenii să-şi dea seama ce loc frumos şi minunat este. Pentru că nu-ţi poate păsa de ceva ce nu cunoşti. Iar Antarctica poate părea departe de tine, dar influenţează vremea pe care o vezi dimineaţa când te trezeşti."

Filmul, menit să fie văzut de adulţi şi copii deopotrivă, are premiera astăzi în Statele Unite. Pentru fiecare bilet vândut până la Ziua Pământului, Disney va face o donaţie pentru conservarea speciilor ameninţate cu dispariţia.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO