Pescarul care a gasit-o pe doctorita Laura Vizireanu in apa povesteste tragedia: "Cum nu merge motorul? Ne moare in brate!"

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59

Doctorita Laura Vizireanu, asistenta Camelia Harton, pilotul Petre Catuneanu si copilotul Claudiu Cracanel formau echipajul SMURD aflat in elicopterul prabusit in lac. Toti sunt acum in ceruri.

"Salvati-ne, ajutor! Salvati-ne, ajutor! Vreo zece minute s-au auzit strigatele, dupa care nu s-au mai auzit", povesteste un martor.

In zadar colegii lor medici i-au resuscitat minute intregi. Medicul Laura Vizireanu a fost prima gasita pe lacul Siutghiol. Un pescar cu o barcă ce avea motor a ajuns la ea. Era inconstienta si cu puls scazut.

"Era putin mai jos la 20 -30 de centimetri sub apa. Am strigat la baieti si au tras de geaca aia si atunci s-a intors cu fata in sus. Haideti sa o ducem la mal. Pai nu ne porneste motorul. Puneti-o aici in barca la mine caci moare in mainile noastre cum sa facem asa ceva", descrie un pescar momentele de cosmar.

A urcat-o in barca si a adus-o la mal. Si nu va uita curand momentele dramatice pe care le-a trait.

"I-am visat si azi noapte... dar acum e tarziu in urma razboiului, o mie de vorbe doi bani nu mai fac", povesteste acelasi pescar.

Timp de zece minute, Laura Vizireanu a fost resuscitata pe ponton de colegii sai si prietena ei cea mai buna. Manevrele au continuat inca 35 de minute in ambulanta.

Si au reusit, doar pentru citeva ore pentru ca la miezul noptii doctorita Laura Vizireanu, mama unui copil, a murit. Avea fracturi deschise la picioare si coastele rupte i-au perforat plamanii.

Dupa 5 ore si jumatate de la accident a fost gasit si copilotul, Claudiu Ginel Cracanel, in varsta de 42 de ani, si tatal unui copil. Ramasese prins in scaun cu centura, la 6 metri adancime.

Din pacate, nici copilotul nu a mai putut fi salvat. La miezul noptii, echipele de salvare il gaseau si pilotul Petre Corneliu Catuneanu, in varsta de 47 de ani, tatal unei fete de 20 de ani.

La ora patru dimineata, a fost gasita si asistenta medicala Camelia Harton. Avea 38 de ani si era insarcinata. Biata de ea nu stia sa inoate si se temea foarte mult de apa. Trupul ei era prins in carlinga pe scaun cu centura de siguranta. Si pe ea au incercat sa o resusciteze colegii. In zadar.

Dupa ore de truda, bilantul prabusirii a fost unul negru: toti cei patru membri ai echipajului au pierit.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO