Peripetiile vitelului "Jean" in portul Constanta. Pompierii s-au chinuit sa-l salveze dupa un salt disperat in apele marii

Dată publicare: 11-04-2014 18:48
Dată actualizare: 14-04-2014 00:13


Interventie neobisnuita a pompierilor din Constanta. Ei au fost chemati sa salveze un vitel, cazut de pe o nava la iesirea din Portul Midia.

Animalul, botezat de pompieri "Jean", a reusit sa evadeze din magazia navei care se indrepta spre Siria si a sarit in mare. Salvatorii l-au adus la mal cu o franghie.

Aventura lui Jean a inceput azi noapte cind a fost imbarcat alaturi de 500 de vitei pe un cargo cu destinatia Siria.

Nici nu s-a desprins bine nava de mal ca Jean a reusit sa evadeze din magazie si a ajuns in mare. Specialistii spun ca gestul sau vine ca urmare a instinctului natural al animalelor care simt ca vor fi sacrificate.

"Urcat pe nava si simtind tangajul, pentru ca este un animal care are simturile chiar mai dezvoltate decat noi, fireste ca a ales aceasta varianta riscanta aproape la limita supravietuirii de a se arunca in apa si bineinteles ca s-a orientat spre mal", spune Adrian Balba, directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta.

Vitelusul de aproape 300 de kg a fost vazut cum inota dimineata de un de mai multi angajati ai Portului Midia care au sunat la 112.

Pompierii au plecat imediat spre el si l-au adus la mal in siguranta. Dupa ce l-au botezat Jean, s-au trezit cu o alta problema - nimeni nu l-a revendicat.

"Interventia a fost destul de dificila intrucat animalul se afla in apa langa dig digul fiind foarte abrupt cu pietre foarte mari. Nu stim ce facem cu el. Deocamdata, asteptam directive de la inspectorat", spune Cosmin Dumitrache, ISU Dobrogea.

Autoritatile au luat legatura cu angajatii primariei din Corbu care au decis sa-l adopte si sa-l ingrijeasca.

Tags: constanta, vitel, port, nava,


VIDEO PROTVPLUS.RO