Pericol de inundatii in aproape toata tara, miercuri. Un sofer din Tulcea a sarit in apa sa-si salveze masina

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15

Este pericol de inundatii miercuri, pana la miezul noptii, in mai multe bazine hidrografice din Banat, Transilvania si Moldova. Natura s-a dezlantuit inca de marti, cand ploile torentiale au semanat paguba in mai toata tara.

In Tulcea, masinile au fost luate pe sus ca niste jucarii, iar in alte judete, hectare de culturi au fost distruse. Strazile au fost inundate, iar masinile au fost luate pe sus ca niste jucarii. Un barbat a sarit in apa incercand cu disperare sa-si salveze masina.

Puterea valtorii a fost uriasa. Opt proprietari de masini au facut plangeri la politie pentru pagubele suferite. Ploaia torentiala a afectat magazine, dar si locuinte aflate la parterul unor blocuri. Nici pietele nu au scapat de viitura.

In Hunedoara oamenii au privit inmarmuriti cum viitura le acopera gradinile si le distruge toata munca.

 

Pompieri, jandarmi si localnici au lucrat cot la cot pentru construirea unui dig pe malul Crisului Alb, al carui nivel a crescut cu peste 10 centimetri si ameninta localitatea Bucuresci, din Hunedoara.

Iar in Timis, pe raul Barzava, este a doua zi de cod rosu de inundatii. 30 de pompieri si reprezentanti de la Apele romane sunt la fata locului. In zona localitatii Gataia, sunt pregatiti 1300 de saci cu nisip, depozitati in doua camioane, iar in zona localitatii Denta, o mie de saci au fost deja pusi pe diguri si mai sunt pregatiti cateva sute, care vor fi folositi la nevoie.
 

Si in localitati din Cluj s-au derulat scene asemanatoare. In urma ploilor abundente, paraul Valea Mare s-a umflat si a iesit din matca. In zona localitatii Sanpaul, s-a circulat cu dificultate ore bune. Apa involburata a ajuns pe carosabil, iar in unele zone, avea chiar si jumatate de metru. Asa ca mai multe autoturisme au ramas blocate si au fost tractate din mijlocul suvoaielor.

Inundate au fost si mai multe gospodarii din localitate, iar apa a intrat chiar si in case. Oamenii au privit neputinciosi si la culturile afectate serios. Pericolul persista in zona, pentru ca mai multe rauri din zona sunt sub cod portocaliu de inundatii pana la miezul noptii.

Meteorologii au totusi vesti bune: vremea se indreapta. Ba chiar de joi vine canicula.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO