Perchezitii la o primarie din Suceava. Cum au ajuns ajutoarele de la APIA la oameni care nu au nici pamant, nici animale

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Perchezitii la sediul unei primarii din Suceava si la cativa angajati ai institutiei. Procurorii DNA au ridicat documente legate de subventiile din bani europeni, incasate de doua asociatii pentru cresterea animalelor si cultivarea ternurilor agricole.

Una dintre firme ii apartinea consiliului local, cealalta era privata. Mai multe persoane, printre care si primarul comunei, se afla printre cei suspectati de fraude la acordarea ajutoarelor de la APIA.

Conform unor surse judiciare, perchezitiile se desfasoara la sediul Primariei Udesti, judetul Suceava, la cel al unei asociatii a crescatorilor de animale din zona, dar si la locuintele a doua persoane suspectate ca au obtinut fraudulos fonduri de la APIA.

Ion Stratu, consilier local: "Dupa ce s-a aflat de arestarile de la APIA a inceput panica intre acestia patru membri ai asociatiei, care sunt toti angajatii primariei Udesti. Si-au inscris in 2014 si alte persoane, care detin unele animale in asociatie. Pe altii i-a trecut cu voia lor, pe altii fara voia lor, daca ramaneau numai ei patru nu aveau niciun animal."

Suprinzator, unele dintre aceste persoane nu detineau nici macar un petic de pamant sau un animal, dar incasasera banii pe baza unor documente false.

In tot acest timp, agricultorii cinstiti nu au putut lua subventiile din cauza acestor asociatii fictive. Una dintre firmele cercetate este cea creata de primaria din comuna care a incasat subventii fara a detine animale, spun localnicii.

Scandalul de la primaria din Udesti a inceput dupa ce in vara conducerea APIA Suceava a fost demisa, in urma unor nereguli grave privind acordarea subventiilor din bani europeni unor persoane care nu indeplineau conditiile necesare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO