Perchezitii DNA la primaria Baia Mare. Edilul tocmai a castigat un nou mandat din spatele gratiilor

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
Catalin Chereches

Perchezitii la Primaria Baia Mare si la locuintele unor persoane din oras, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie

Procurorii DNA fac, joi, perchezitii la Primaria Baia Mare si la locuintele unor persoane din oras, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2015-2016, potrivit News.ro. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Biroul Teritorial Baia Mare fac cercetari intr-o cauza penala privind savarsirea unor infractiuni coruptie comise in perioada 2015-2016.

Joi, au loc patru perchezitii in municipiul Baia Mare - una la sediul unei institutii publice, iar restul la locuintele unor persoane. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de la Directia Generala Anticoruptie. Surse apropiate anchetei au declarat ca institutia vizata de perchezitii este Primaria Baia Mare.

La sfarsitul lunii aprilie, primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, reales in functie cu peste 70% din voturi, a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins in flagrant cand primea mita 30.000 de lei de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare. In 20 mai, Chereches a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru luare de mita in forma continuata.

Procurorii sustin, in rechizitoriu, ca in perioada martie 2015 - septembrie 2015 Chereches, in calitate de primar si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct, cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

De asemenea, sustin procurorii, in perioada imediat urmatoare, Catalin Chereches, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala, operatiune care nu s-a mai finalizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO