Perchezitii DNA in Capitala si 5 mari orase. Suspiciuni de coruptie in dosarul reabilitarii scolilor din fonduri europene

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15

Un nou scandal de coruptie sta sa izbucneasca la nivel national: reabilitarea scolilor pe bani europeni. Procurorii anticoruptie au descins miercuri dimineata in casele unor oameni de afaceri din mai multe orase.

Acestia sunt banuiti ca s-ar fi imbogatit fraudulos pe seama statului printr-un program de reabilitare a scolilor desfasurat in perioada 2011 - 2012 cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii, potrivit surselor citate de corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Procurorii DNA efectueaza, perchezitii in 7 locatii la firme si domiciliile unor persoane, situate in Capitala si in municipiile Sibiu, Brasov, Alba Iulia si Piatra Neamt.

Mai concret, este vorba despre modul in care s-a facut reabilitarea scolilor la nivel national intr-un program de care au beneficiat 1.400 de scoli. Doar in Bucuresti s-au reabilitat 100 de scoli iar valoarea investitiei din fonduri europene depaseste 100 de milioane de euro. Exista banuieli ca multe dintre firmele care au castigat aceste licitatii ar fi supraevaluat lucrarile pentru a-si trage bani negri, chiar daca deocamndata nu exista o evaluare clara a prejudiciului.

Dupa finalizarea perchezitiilor, oamenii de afaceri vor fi dusi la audieri la DNA Alba Iulia dar cu siguranta investigatiile se vor extinde la nivel national. De asemenea, surse apropiate de ancheta spun, potrivit corespondentului ProTV Ovidiu Oanta, ca in acest dosar este vizat de suspiciuni de coruptie si directorul de proiect din Ministerul Educatiei.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2011 - 2012. In cursul zilei de 3 iunie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se desfasoara perchezitii domiciliare in 7 locatii reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, situate in municipiile Sibiu, Brasov, Alba Iulia, Piatra Neamt si Bucuresti", se arata intr-un comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO