Patrula scolara, modalitatea prin care elevii din Slatina dirijeaza circulatia langa scoli: "E o initiativa foarte buna"

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51

Elevii unei scoli gimnaziale din Slatina vor dirija circulatia in zonele cu treceri de pietoni, aflate in apropierea unitatilor de invatamant.

Si cum clopotelul a sunat deja, si patrulele scolare au iesit pe strazi. Imbracati adecvat , cu veste si sepci reflectorizante, au demonstrat ca invata repede lectiile predate de politisti.

Zonele din Slatina, aflate in apropierea scolilor, unde exista treceri de pietoni, au fost cele vizate de elevi. Dupa ce au primit sfaturi de la politisti, copiii s-au apucat de treaba.

Inca de la inceput, s-au declarat fascinati si iau totul in serios. In plus, astfel, elevii sunt indemnati sa respecte regulile de circulatie si sa fie atenti in trafic.

Localnic: "E foarte buna initiativa, cumva ne tine in siguranta. Chiar ii incurajeaza si pe copii ca au o anumita raspundere."

Elena Gavrila, coordonatoare proiect: "Copiii au fost foarte incantati cand au auzit aceasta veste. S-au inghesuit chiar. Ei chiar isi doresc, mai ales baietii, sa se faca politisti"

Patrulele scolare vor fi amplasate, in zona scolilor, cu aproximativ 20 de minute inainte de inceperea si incheierea cursurilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO