Patru sute de oi au murit in Vaslui dupa ce s-au aruncat intr-o rapa adanca. Ce au vazut incat au luat-o toate la fuga

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06

Peste patru sute de oi au pierit pe o pasune din judetul Vaslui. Insetate, aproximativ 2.500 animale s-au bulucit intr-o rapa adanca de cativa metri pentru a se adapa dintr-un firicel de apa.

O buna parte dintre ele au murit in imbulzeala, sub privirile neputincioase ale proprietarilor, care spun ca daca in zona ar fi fost adapatori, asa ceva nu s-ar fi intamplat. Autoritatile se apara insa si sustin ca pasunatul este interzis acolo, fiind o zona ce urmeaza sa fie impadurita.

Nenorocirea a avut loc pe o pajiste din comuna Berezeni, judetul Vaslui. Cele peste 2.400 de oi insetate au pornit spre rapa adanca pentru a bea apa si nu au mai putut fi controlate. Disperati, ciobanii au incercat sa le opreasca, dar in zadar. 420 de mioare au murit sufocate sub privirile neputincioase ale proprietarilor.

Gheorghe Isac, proprietar: "Nu am mai avut apa si s-a intamplat necazul, au venit la apa, s-au imbulzit, nu ne-am dat seama ca sunt asa insetate, a fost cald, au venit una peste alta. Ddaca eu ma bagam acolo, ma omorau si pe mine."

Oamenii spun ca tragedia se poate repeta oricand. In zona nu sunt amenajate locuri pentru adapare, iar temperaturile de afara abia acum au inceput sa creasca.

Proprietarii si-au pus mainile in cap cand si-au facut calculele. Paguba se ridica la aproximativ 20 de mii de euro, bani pe care nu ii vor putea recupera.

Relu Isac, cioban: "De 8 luni le am, am chinuit cu ele toata iarna, sa facem ceva bani, sa dam inainte."

Animalele au fost ingropate in apropiere de locul in care au murit, dar lesurile vor fi preluate zilele acestea de o firma specializata si incinerate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO