Patru polițiști de la Serviciul Rutier Maramureș, condamnați la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Cum acționau

Ultima actualizare: 29-12-2021 17:31

Patru polițiști de la Serviciul Rutier Maramureș au fost condamnați la închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității pentru luare de mită.

Decizia definitivă a magistraților de la Curtea de Apel Cluj vine după ce, potrivit procurorilor, agenții au cerut bani mai multor șoferi opriți în trafic.

Inițial, cei patru polițiști din Maramureș au primit pedepse de până la patru ani de închisoare pentru luare de mită, fals și favorizarea făptuitorului. La final însă, Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea executării pedepselor.

Agenții de poliție vor presta muncă în folosul comunității și rămân sub supraveghere judiciară.

Astfel, toți cei patru scapă de închisoare cu toate că au fost găsiți vinovați pentru fapte de corupție. Cu toții opreau șoferi în trafic pentru diverse contravenții și îi iertau contra unor sume de bani, drept mită, pe care le primeau de la aceștia.

Șpăgile cele mai consistente ajungeau până la 1.200 de lei, atunci când era vorba și despre suspendarea permisului de conducere.

Câteva sute de lei plăteau șoferii care scăpau astfel de amenzi usturătoare. Cei patru au intrat în atenția procurorilor anticorupție care i-au pus sub acuzare la finalul anului trecut.

Toți inculpații au semnat un acord de recunoaștere în speranța unei sentințe mai blânde.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO