Patru filme romanesti, la cel mai mare festival de film din Europa de Est, Karlovy Vary. Ce pelicule sunt favorite

05-07-2017 18:15


Cineastii nostri sunt din nou in centrul atentiei in Europa, de data aceasta la Karlovy Vary, cel mai mare festival de film din Europa de Est, aflat la a 52-a editie.

Romania are 4 filme selectate. Intre acestea si '' Breaking News'', regizat de Iulia Rugina, aflat in competitia oficiala si care are premiera mondiala.

Evenimentul a reunit vedete de prim rang de la Hollywood, printre care actrita Uma Thurman si actorul Casey Affleck, castigator al premiului Oscar anul acesta.

Festivalul International de Film Karlovy Vary si-a deschis portile in prezenta actritei Uma Thurman, cunoscuta pentru rolurile din Pulp Fiction sau Kill Bill.

Marti seara a venit randul romanilor sa fie in prim plan. Filmul "Marita", regizat de Cristi Iftime si produs de Ada Solomon, a avut premiera mondiala, la categoria dedicata regizorilor debutanti. 

"Marita" spune povestea unei familii romanesti, in care tatal si-a atins mereu propriile interesele, iar copiii au crescut in fata suferintei mamei. In rolurile principale sunt Alexandru Potocean si Adrian Titieni.

Miercuri seara va avea loc in competitia oficiala proiectia filmului "Breaking News", in regia Iuliei Rugina.

IULIA RUGINA: "Este povestea unui reporter de stiri, care in timpul unui live ii moare un coleg si trebuie sa faca o stire despre el, numai ca nu il cunoaste".

In rolul reporterului este Andi Vasluianu. In competitia de filme documentare se afla Alexandru Solomon, cu filmul "Ouale lui tarzan".

Karlovy Vary este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Europa, cu o traditie de 52 de ani. Anul acesta i-a premiat pe Cassey Affleck, castigator al Oscarului in 2017 pentru cel mai bun actor, si pe Uma Thurman.

Premiile vor fi decernate la sfarsitul saptamanii.

VIDEO PROTVPLUS.RO