Patru barbati eliberati din inchisoare inainte de Craciun, prinsi dupa ce au spart mai multe locuinte. Cum intrau in blocuri

14-01-2016 13:01


Aveti grija pe cine lasati in bloc, atunci cand sunteti sunati la interfon.

Patru indivizi din Bucuresti, eliberati din puscarie inainte de Craciun, au fost prinsi miercuri seara de politistii criminalisti in flagrant, dupa ce au dat mai multe spargeri in locuinte.

Au ajuns cu jafurile in Brasov, Alba Iulia si Cluj. Furau bani, bijuterii sau electronice pe care apoi le amanetau rapid.

Cei 4 suspecti cu varste cuprinse intre 36 si 44 de ani au spart de la inceputul lunii decembrie 13 locuinte doar in judetul Ilfov. Dupa Anul Nou, s-au gandit sa schimbe peisajul si s-au dus spre Brasov. De acolo am plecat spre Cluj si Alba Iulia unde aseara au mai avut 2 tentative si un furt. Acesta din urma a fost si ultimul - pentru ca indivizii erau deja filati de criminalisti.

Claudia Burada, purtatorul de cuvant al IPJ Ilfov: "In general vizau apartamente de bloc, intrau cu pretextul ca impart pliante, bateau la usa sa se asigure ca nimeni nu e inauntru, apoi se intorceau la masina, se schimbau de haine si escaladau geamurile. Apoi le fortau si patrundeau in apartamente. Cei in cauza au fost prinsi in flagrant aseara in Alba Iulia."

Toate bunurile au fost valorificate, spun politistii pe la casele de amanet. O astfel de unitate din Bucuresti a fost perchezitionata joi dimineata de anchetatori - la fel si locuintele celor 4. In timpul perchezitiilor s-au gasit o parte din bijuteriile furate si un pistol cu gaze. Dupa ce vor fi audiati de procurori, suspectii vor fi dusi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Daca vor fi gasiti vinovati, se vor intoarce dupa gratii.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO