Adolescenta din Covasna, strivita de tren in timpul unei sedinte foto, a fost condusa pe ultimul drum

Ultima actualizare: 14-07-2014 01:28

A fost zi neagra la Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna. Adolescenta de 16 ani, strivita de tren in timpul unei sedinte foto, a plecat intr-o lume in care nu mai exista durere.

Sute de oameni, prieteni, colegi, dar si necunoscuti miscati de aceasta poveste cutremuratoare au insotit sicriul cu ochii in lacrimi.

Mama si sora adolescentei au facut cu greu fata momentului.
Insa vestea ca Iutko a plecat fulgerator dintre ei a venit ca un soc si pentru colegii de clasa. Cu totii au indragit-o si spun obsedant ca fata avea un singur vis: acela de a ajunge un mare fotograf.

Tocmai pasiunea a impins-o catre moarte cand s-a gandit sa ii faca poze unui amic pe calea ferata, aproape de gara din Sfantu Gheorghe. In clipa in care trenul a aparut in mare viteza, baiatul a reusit sa se salveze. Nu si Iutko.

Innebunit de intamplare, prietenul fetei a postat pe internet un film in amintirea ei.

Iutko provenea dintr-o familie foarte saraca si a fost data in grija unor asistenti maternali de mica, impreuna cu doua surori, insa vacantele obisnuia sa si le petreaca cu mama ei. Iutko a reusit sa stranga bani cu greu, ca sa isi cumpere un aparat de foto performant, care a fost complet distrus in urma impactului cu trenul. Nicio fotografie n-a mai putut fi recuperata.

Directia pentru Protectia Copilului a ajutat familia cu bani, pentru inmormantare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO