22 de persoane, intre care medici si farmacisti, pusi sub acuzare. Ar fi fraudat CNAS cu 1.6 mil lei


Ultimul update: Vineri 12 Octombrie 2012 06:58
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2012 13:00
Categorie: Stiri actuale

Parchetul Capitalei a pus sub acuzare 22 de persoane, intre care medici si farmacisti, pentru inselaciune, coruptie, fals si uz de fals, toate in legatura cu falsificarea de retete pentru eliberarea de medicamente.

Marti a fost declansata o actiune la care participa noua procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si 65 de politisti din cadrul Politiei Capitalei, in cursul acesteia fiind puse in executare 26 de mandate de aducere.

"In cursul lunii octombrie 2012 Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale fata de 22 de persoane pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de: inselaciune cu consecinte deosebit de grave; fals intelectual si uz de fals; luare de mita; dare mita si spalare de bani. Cercetarile in cauza sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) - Serviciul de Investigatii Criminale", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului.

In cursul zilei de marti au fost efectuate sase perchezitii in municipiul Bucuresti, dupa ce in perioada martie 2012, in aceeasi cauza, au mai fost efectuate un numar de 27 de perchezitii domiciliare.

Activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si farmacisti a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin compensarea frauduloasa a contravalorii unor retete false, cauzandu-se un prejudiciu de aproximativ 1.600.000 de lei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca mai multi medici si farmacisti sunt cercetati de Parchetul Capitalei in acest caz de frauda prin eliberari de retete, anchetatorii stabilind ca nu exista pacientii carora le erau prescrise medicamente si eliberate de farmacii, astfel fiind prejudiciata Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Cazul s-a inregistrat in urma denuntului unei farmaciste, au precizat sursele citate.

Tags: retete, medici,

VIDEO PROTVPLUS.RO