Panică la școala din Berceni după un "experiment Caracal". Ce a vrut să facă un bărbat

19-09-2019 08:54

Tulburătorul caz de la Caracal i-a pus în gardă pe foarte mulți părinți. De altfel, în ultimul timp, și polițiștii au primit mai multe alerte de răpire. Unele, în final, s-au dovedit false.

Cel mai recent exemplu vine din Ilfov. Un copil și-a anunțat familia că un bărbat l-a rugat să meargă cu el în mașină până într-o localitate învecinată.

Autoritățile l-au găsit pe individ, dar acesta susține că a vrut să facă o faptă bună.

Incidentul s-a petrecut în faţa şcolii numărul 1 din Comuna Berceni, judeţul Ilfov. După prânz, trei copii au ieşit de la ore şi se îndreptau spre casă.

O maşină neagră cu geamuri fumurii, un bărbat îmbrăcat complet în negru şi o conversaţie dubioasă - acestea sunt elementele care i-au speriat pe loc pe copii. Unul dintre ei şi-a sunat părinţii şi le-a spus că cineva încearcă să îl convingă să urce într-o maşină ca să meargă în Popeşti Leordeni.

Copilul a fugit şi, după ce s-a ascuns după o maşină, l-a fotografiat pe individ. Un bunic a alertat poliţia, care între timp l-a identificat pe cel care apărea în poză. Locuieşte şi el în Comuna Berceni şi spune că luase de la școală fetiţele unei prietene. Bărbatul a fost chemat la audieri şi după ce a dat declaraţii la poliţie, cazul a fost închis.

Laurenţiu Nica, bărbatul căutat de poliţie: "Am oprit, m-am dus acolo şi am zis că noi suntem în maşină trei, e şi colega ta, vrei să te ducem acasă, că aştepta maşina. S-a speriat."

Vestea s-a răspândit imediat printre părinţi.

Mama: "Eu aici m-am născut şi am crescut. Am ajuns să nu îmi mai las copilul în fața porţii. Nu mi se pare normal."

Mama: "Ne e frică să îi lăsăm pe stradă, nu îi mai lăsăm."

În faţa camerelor de filmat, directoarea acestei şcoli nu a dorit să facă declaraţii. Ne-a spus în schimb că va face şedinţe ca să anunţe toţi părinţii că de acum înainte stă în responsabilitatea lor să vină să îşi ia copiii în fiecare zi de la poarta şcolii.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Dacă oamenii se sperie, nu este pentru că se uita la televizor, ci pentru că au motive să ceară autorităţii nişte schimbări care să le răspundă unor nevoi. Unde sunt schimbările acestea? Că nu se vede niciuna".

De piste false şi glume proaste se plâng şi familiile celor două fete din Caracal. Oamenii spun că sunt asaltaţi cu mesaje care indică prezenţa tinerelor în străinătate sau în anumite locuri din România. În paralel, doar la nivelul Capitalei anul acesta au fost înregistrate peste 2700 de cazuri în care poliţia a fost pusă pe drumuri degeaba.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO