Panică într-un hotel din Păltiniş. Zeci de turiști au fost evacuați la 4 dimineaţa

Ultima actualizare: 13-02-2020 17:59

Panică într-un hotel din Păltiniş, judeţul Sibiu, după ce un incendiu a izbucnit în zona de SPA, joi dimineaţă.

Peste 100 de clienţi cazaţi în clădire au fost evacuaţi în grabă din camere, iar angajaţii hotelului i-au adăpostit în restaurant, până ce pompierii au stins focul.

În final, mare parte dintre turişti au decis să plece din staţiune. Ancheta a arătat că un scurtcircuit a provocat incendiul, care a degajat foarte mult fum.

La 4:30, angajaţii hotelului au declanasat alarma antincendiu. Camera cu pereţi din lemn care adăpostea spa-ul complexului hotelier era cuprinsă de flăcări. Nu a durat mult şi toate coridoarele au fost invadate de un fum înecăcios! Buimăciţi de zgomot, treziţi din somn, cei 106 turişti, dintre care 30 copii, au fost conduşi spre restaurantul hotelului.

Turist: "Am fost treziţi în toiul nopţii de strigătele de pe holul hotelului, era în jur de 4 şi 30 de minute, am fost cu toţii evacuaţi. Îngrămădiţi că să zic aşa în restauranul hotelului, curentul a fost oprit".

Turist: "S-a declanşat o alarmă la un moment dat şi s-a umplut de fum camera, asta a fost tot.
Reporter: Sunteţi cu familia?
Turist: "Da, cu copilul şi soţia."

Turista: "La început a fost o alarmă, s-a auzit în camere, cine a putut să se trezească, după care a fost un fum puternic pe coridoare şi am ieşit cu toţii afară, în restaurant."

Energia electrică s-a întrerupt în tot hotelul, iar pompierii sosiţi de la Sibiu au trudit vreme de două ore să stingă focul.

Două femei au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital, intoxicate cu fum.

Teodor Bucurescu, reprezentat hotel: "Le-am oferit ce se putea oferi, o cafea, hrana rece. Între timp au ajuns pompierii şi au stins ce era de stins. Sistemul de alarmă a funcţionat"

Cauza incendiului a fost un scurtcircuit, spun pompierii.

Din cauza mirosului greu de fum care a persistat în camerele de hotel, mulţi turişti au preferat să scurteze sejurul în Păltiniş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO