Pană masivă de curent în Brașov, după un incendiu la un transformator


Ultimul update: Luni 01 Aprilie 2019 14:00
Data publicarii: Luni 01 Aprilie 2019 12:16
Categorie: Stiri actuale

Trei cartiere din Braşov au rămas fără curent electric luni dimineaţă, după ce o staţie de transformare a fost cuprinsă de incendiu.

Au ars echipamente electrice aflate pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, iar fumul dens a fost vizibil de la mare distanţă.

Deocamdată nu se ştie cauza incendiului. Cert e că sunt afectaţi atât consumatori casnici, cât şi firme de producţie din zona industrială a oraşului. Echipe de electricieni lucrează şi acum la remedierea problemelor.

Incendiul a fost determinat de un scurtcircuit într-o staţie de transformare de 110 kilovolţi. Trei cartiere ale Brasșvului şi o parte importantă din zona industrială au rămas fără curent electric.

Cum semafoarele din zona afectată au rămas şi ele fără curent electric, poliţiştii au ieşit în intersecţii.

În vecinătatea locului unde s-a produs incendiul sunt mai multe platforme industriale care au rămas în pană. Când şi-au dat seama că e o avarie de durată, reprezentanţii firmelor au venit la poarta staţiei să afle ce se întâmplă.

Reprezentanţii Societăţii Transilvania Sud Reţele spun că, dacă întreruperea va dura mai mult de patru ore, consumatorii casnici şi industriali vor fi despăgubiţi.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO