Palmierii lui Negoiță nu sunt o soluție anti-poluare, însă edilul nu vrea să stopeze plantarea. "Avem nevoie de spații verzi"
Palmierii mutați din zona centrală a Bucureștiului pentru că fuseseră puși fără autorizație legală nu erau o soluție pentru poluarea din acea zonă.
Și nu ar fi rezistat peste iarnă, spun experții peisagiști. Deși a fost amendat, edilul sectorului 3, cel care a cumpărat palmierii, vrea să amenajeze o grădină exotică.
26 de palmieri au fost scoși din Piata Unirii de autoritățile locale. Unii au fost plantați în fața Primăriei Sectorului 3 și în Parcul Pantelimon. Deși a fost amendat, edilul are de gând să mai planteze copaci exotici în București.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: "Avem nevoie de spații verzi și de copaci, mai ales în centrul Bucureștiului și răspunsul meu e da, vom planta cât de mulți copaci putem".
Primăria Capitalei a decis mutarea palmierilor din zona Unirii pentru că fuseseră plantați fără autorizație. În plus, specialiștii peisagiști spun că palmierii nu sunt potriviți pentru un oraș ca București.
Diana Culescu, specialist peisagist: "Ar trebui să avem foarte multă umbră și foarte mult frunziș. Deci clar trei frunze de la un palmier nu o să rețină atât de mult praf precum o poate face un stejar, de exemplu. Nu rezistă peste iarnă. Din păcate, de milioane de ani pe Terra nimeni nu a reușit să aclimatizeze palmierul. Primăria ar trebui să dea o direcție în acest sens. Să vedem ce trebuie plantat, pentru că acum se plantează mesteceni, care dau foarte multe alergii, platani care la fel dau alergii și au și tigrul platanului care dau dermatite".
Robert Negoiță susține însă că a cumpărat sute de palmieri și plante exotice.
Peste 500 de plante exotice din mai multe specii vedem aici în curtea halei laminor. Palmieri, cactuși, citrice, măslini, smochini, plante care urmează să fie admirate de cetățenii din sectorul 3 în grădina botanică care va fi gata la sfârșitul anului, potrivit Primarului Robert Negoiță.
Primaria Sectorului 3 a cheltuit, până acum, peste 30.000 de euro pe plante exotice. Oficialii susțin că vor amenaja o gradină botanică în Hala Laminor.