Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Dosarul instrumentat de DNA vizează construirea unui bloc uriaș în centrul Capitalei.
Edilul nu este singurul care trebuie să dea socoteală pentru ridicarea unei construcții cu mult peste nivelul autorizat inițial. Robert Negoiță, respinge toate acuzațiile.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Robert Negoiță este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Primarul Sectorului 3 este acuzat că, prin faptele sale, ar fi adus un folos necuvenit unor dezvoltatori imobiliari.
În acest dosar, procurorii anticorupție i-au percheziționat săptămâna trecută nu doar biroul, ci și locuința.
„În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, (...) cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București” - susțin procurorii.
(Sursa: Biroul de Presă al DNA)
DNA se referă la un uriaș bloc de locuințe aflat pe strada Matei Basarab în zona centrală a Capitalei, ridicat în pandemie, dar care nu ar fi respectat autorizațiile primite.
Așa că, în loc de două nivele de subsol, parter, mezanin și șapte etaje, constructorii ar pus ilegal încă trei etaje.
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: „Nu e nicio suspiciune de mită, de chestiuni de genul acesta. Ci pur și simplu, nu știu, că nu mă pricep la urbanism, că ar fi pe aspecte în neregulă în această autorizație. Se fac cercetări pentru a se stabili adevărul, ceea ce este absolut normal și evident obligatoriu. Când este o suspiciune trebuie să se confirme și dacă se confirmă cine poartă vina. Sper să se facă dreptate”.
Ovidiu Oanță: „Construirea acestui bloc de o familie de dezvoltatori imobiliari - mama și doi fii - a stârnit numeroase controverse, așa că actele emise inițial - certificatul de urbanism și autorizația de construcție - au fost anulate de instanțele de judecată, însă aceeași administrație condusă de Robert Negoiță a dispus intrarea în legalitate”.
Autorizația de construcție ar acoperi doar șapte nivele. Pentru restul, funcționarii primăriei nu au emis deocamdată autorizațiile necesare.
Adrian Georgescu, avocatul dezvoltatorilor imobiliari, spune că blocul are autorizațiile necesare.
Procurorii DNA susțin că tot blocul cu 185 de apartamente ar fi fost ridicat ilegal. Robert Negoiță nu este singurul urmărit penal. Trei secretari ai primăriei, doi arhitecți, dar și dezvoltatorii imobiliari sunt suspectați de corupție.