"Pai de ce sa nu parasesc tara?". Dan Voiculescu si-a predat armele si trebuie sa vina saptamanal la Politie

Ultima actualizare: 07-07-2014 07:03

Dan Voiculescu a contestat la Tribunalul Bucuresti interdictia impusa de procurorii anticoruptie de a parasi Romania.

Omul de afaceri a aflat joi ca nu are voie sa plece in strainatate, dupa ce anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru mai multe fapte de santaj. Voiculescu neaga totul si spune ca nu ii cunoaste pe cei care afirma ca i-ar fi amenintat.

Vineri, el s-a prezentat si in fata politistilor din Ilfov ca sa ii anunte ce program are in urmatoarele zile. Agentii i-au cerut sa predea si pusca de vantoare, pe care Voiculescu o detinea legal.

Dan Voiculescu trebuie sa respecte termenii controlului judiciar. Asta inseamna ca este obligat sa se prezinte la politie o data pe saptamana sau ori de cate ori este solicitat de agenti.

Omul de afaceri a contestat la instanta decizia procurorilor care nu il lasa sa plece din tara. "Pai de ce sa nu parasesc tara? Nu-s motive...".

Controlul judiciar a fost dispus intr-un nou dosar penal in care Voiculescu este acuzat de santaj. Procurorii sustin ca 

"Inculpatul VOICULESCU DAN a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa pe care in fapt il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare."

Procurorii anticoruptie afirma ca unul dintre oamenii de afaceri, si anume Nelu Iordache, patronul firmei Romstrade, a platit 900 de mii de euro sub forma a 5 contracte de publicitate incheiate cu trustul intact. Un alt patron insa, explica anchetatorii, care nu a fost de acord sa cumpere spatiu de publicitate, ar fi fost victima unui atac mediatic.

Procurorii sustin ca inca din 2007 Dan Voiculescu ii ameninta pe oamenii de afaceri ca "orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune ANTENA 1 sau ANTENA 3. " sursa: comunicat DNA

Noul dosar a fost deschis in ziua in care Dan Voiculescu a cerut stramutarea procesului in care este judecat pentru spalare de bani la Institutul de Cercetari Alimentare. Procesul are loc la Curtea de Apel Bucuresti iar noul complet de judecata a respins toate execeptiile ridicate de avocatii lui Voiculescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO