Orasul care are 2 piste de biciclete, dar niciuna nu poate fi folosita. "Daca te ridici de la masa, trebuie sa fii atent"

Ultima actualizare: 24-06-2015 06:59

 In Timisoara, biciclistii curajosi pot merge pe pista de 30 de centimetri - probabil cea mai ingusta din tara - dar si pe cel mai animat traseu, care trece printre mesele unui restaurant.

Pe pista de cativa centimetri nu e nici urma de biciclist, asta pentru ca pur si simplu nu se poate trece. Iar pe alocuri rasare si cate un stalp de curent in mijlocul ei. Biciclistii au filmat-o, ca sa inteleaga si autoritatile cu ce se confrunta cand trec pe-acolo.

Iar cea mai ingusta pista de biciclete din Timisoara bate recordul national si la felul in care se termina - se ascute precum o sageata, strivind parca, biciclistii.Cealalta pista, de pe malul raului Bega, este plina de surprize: trece chiar printr-un restaurant. Iar oamenii fac haz de necaz.

"Bine ca n-au pus linia unui tramvai aici. In Romania noastra e posibil orice”, spune un biciclist. “Oricum nu-i vad utilitatea, chiar printr-un restaurant”. Oamenii cu simtul umorului vad partea plina a paharului. Daca li se face, sete se opresc din pedalat si de pe sa trec pe scaun si comanda ceva.

“Singura chestie e ca daca te ridici de la masa trebuie sa fii atent sa nu vina cineva, deci nu e nici o problema"

Uneori traseul trece foarte aproape de rau, alteori pe langa zidurile digului, iar unii considera traseul putin cam periculos. Pistele, lungi de cativa kilometri, sunt recent construite, iar in cazul celei inguste, Primaria a anuntat ca va remedia dimensiunile. Cealalta, care trece prin restaurant, ramane asa, sa le aminteasca probabil mesenilor ca viata e plina de surprize.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO