Ce nevoie mai au de semnaturi cand pot lua terenuri cu Codul Civil? Schema prin care o grupare ar fi obtinut 27 de parcele

Ultima actualizare: 25-07-2014 07:26

Infractorii nu-si mai sechestreaza victimele ca sa le oblige sa semneze acte ca le cedeaza proprietatile. Acum, o grupare de escroci a folosit Codul Civil ca sa intre in posesia a nu mai putin de 27 de terenuri in sectorul 1 al Capitalei.

 

Au adus martori in instanta ca sa arate ca au avut grija zeci de ani de loturile cu pricina si au primit drept de proprietate, prin fals si minciuna, spun politistii sectiei 5.

Acestia sunt suspectii principali in 27 de cazuri de escrocherii imobiliare. De aceasta data victimele nu sunt batrani talhariti sau fortati sa semneze acte ca isi cedeaza propritetatile. Suspectii au folosit Codul Civil ca sa intre in posesia unor terenuri situate in sectorul 1 al Capitalei.

Articolul invocat se numeste uzucapiune si inseamna ca persoana care a avut in grija neintrerupt, zeci de ani, un teren, ii poate cere instantei sa o numeasca proprietar al terenului.

La fel ca acest teren, alte 11 parcele intravilane au fost luate in proprietate de suspecti. Toate se afla in cartierul Bucurestii Noi.

Gruparea ar fi vandut terenurile cu preturi cuprinse intre 50 de mii si 300 de mii de euro. Politistii spun ca activitatea escrocilor a inceput in 2004.

Anchetatorii spun ca, in fata instantei, suspectii aduceau martori mincinosi care sustineau ca au ingrijit terenul respectiv zeci de ani.

Instantele judecatoriei Sectorului 1 au crezut ceea ce li s-a prezentat, asa ca un acest moment, membrii gruparii sunt proprietari cu acte in regula pe cel putin 10 terenuri intravilane in capitala. Ei sunt insa si acuzati de inslecaiune si falsuri si risca sa ajunga dupa gratii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO