Operatiune spectaculoasa in largul Marii Negre. Un pescador turcesc, prins in timp ce bracona in apele teritoriale romanesti

Ultima actualizare: 26-05-2016 07:23

Politistii Garzii de Coasta au identificat o nava care pescuia ilegal calcan in apele litorale romanesti. Verificarile efectuate cu ajutorul sistemului de supraveghere video au aratat ca ambarcatiunea este un pescador turcesc.

Alerta s-a dat in plina noapte, atunci cand radarele maritime au identificat la aproximativ 60 de mile marine de Constanta o nava care se deplasa cu viteza redusa in zona de exclusivitate economica a Romaniei.

Imediat, in zona a fost directionata o nava a garzii de coasta care se afla in misiune de patrulare in apele teritoriale romanesti.

Dupa aproximativ o ora si jumatate nava garzii de coasta Constanta a ajuns din urma pescadorul care incerca sa paraseasca zona supravegheata.

Ambarcatiunea cu sapte marinari turci la bord a fost blocata, iar in urma verificarilor, la bordul navei au fost descoperite sute de kilograme de calcan braconat, o specie aflata in perioada de prohibitie, precum si zeci de kilometri de plasa interzisa.

Pescadorul turcesc a fost escortat pana in portul Constanta pentru continuarea verificarilor.

Comnandantul navei, precum si secundul acestuia au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru braconaj.

Reamintim ca este este cel de-al cincilea pescador capturat de garda de coasta de la inceputul perioadei de prohibitie la calcan.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO