Momentul în care au fost prinși indivizii care au detonat mai multe bancomate în țară: "Îți înghețau mâinile, ai?"

Ultima actualizare: 22-10-2020 17:41

Polițiștii și procurorii din Galați au făcut noapte albă. Au mers pe urmele unor indivizi, suspectați că au detonat mai multe bancomate. Și care, de altfel, se pregăteau să dea o nouă lovitură, de data aceasta într-o localitate din Vrancea.

Au fost prinși, după o operațiune spectaculoasă, supravegheată din elicopter.

Acesta este momentul în care indivizii, îmbrăcaţi în combinezoane asemenatoare celor de la companiile de utilitate publică, sunt percheziţionaţi de poliţişti şi de ofiţerii DIICOT.

Suspecţii sunt din aceeași localitate. De mai bine de o lună erau ținuți sub supraveghere. Potrivit poliţiştilor, toţi patru au fost plecaţi în străinătate.

Dispozitivul explozibil montat de suspecți a fost dezactivat după câteva zeci de minute.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI: "Foloseau praf de puşca din cartuşe de vânătoare ca să facă explozibilul".

Operaţiunea a fost supravegheată și din elicopter.

Ionel Grosu, martor: "Am auzit niște bubuituri. Am ieșit afară și zbierau: hoții, hoții. A venit și elicopterul. 4 inși au fost mi-au rupt și gardul. Au încercat să fugă cu mașina și au dat în gardul meu. I-au prins. Erau blindaţi cu toată aparatura. Ce aveau acolo în mașină, păreau profesioniști aşa. Îmi era frică. Se împânzise de poliţie".

Nicușor Păcuraru, primarul localității Vulturu: "Au fost prinși în timp ce operau. A durat câteva ore până au dezamorsat bomba".

Martor: "Poliţie multă. Infractori erau luați. Au scos explozibili din bancomat, l-au detonat. A durat până pe la 9".

La această oră, suspecţii sunt încă la audieri. Potrivit anchetatorilor, cei patru indivizi sunt bănuiți că au operat similar în cazul a două jafuri din bancomate, petrecute în localitățile Liești și Tulucești din Galați.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO