Cum au fost prinși 4 indivizi, suspectați că au detonat mai multe bancomate. Anunțul făcut de MAI
Chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu a anunțat, joi, prinderea în flagrant a patru bărbați din Galați, acuzați că au aruncat în aer mai multe bancomate în România.
Cei patru bărbați au fost prinși în momentul în care se pregăteau să arunce în aer un alt bancomat, în localitatea Vulturul, din județul Vrancea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bogdan Despescu a menționat că, în timpul acțiunii, s-a folosit armament pentru că persoanele bănuite au încercat să fugă. Aceștia se deplasau cu un autoturism cu numere false.
"Cei patru au folosit același dispozitiv artizanal, în care se introduce praf de pușcă din cartușe de vânătoare. În momentul comiterii faptei erau echipați în combinezoane de protecție și pe cap aveau elemente de vestimentație pentru acoperirea feței", a precizat secretarul de stat Bogdan Despescu.
După prinderea celor patru, au fost efectuate 12 percheziții la domiciliile celor în cauză și la complicii acestora.
Doi dintre cei prinși sunt cercetați cu privire la alte fapte comise pe teritoriul României.
"Deținem date cu privire la comiterea unor fapte de același gen pe teritoriile altor state", a completat Despescu.
La declarațiile de presă de la sediul MAI a participat și ministrul afacerilor interne, Marcel Vela.
Vela: 372 de grupări de criminalitate organizată, destructurate în 2020
Marcel Vela a precizat că, pe lângă misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului, structurile MAI desfășoară și activități pentru prevenirea și combaterea infracționalității.
"În acest an, au fost desfășurate 1124 de acțiuni operative, dintre care 355 au fost operațiuni de amploare, în cadrul cărora s-au desfășurata 3434 de percheziții domiciliare. În urma activității MAI, a DIICOT și a celorlalți parteneri au fost destructurate 372 de grupări de criminalitate organizată. Au fost reținute 1203 persoane, arestate prevenite 1038, iar 700 au fost trimise în judecată. În luna martie, a fost mediatizat un caz, o bandă specializată în Occident în furturi de bancomate. Noaptea trecută, a fost capturată o a doua grupare infracțională, care acționa în același mod", a precizat Vela în deschiderea declarației de presă.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: marcel vela, bogdan despescu, grupare infracțională,
Dată publicare:
22-10-2020 16:17