OKTOBERFEST 2015. 300.000 de oameni sunt asteptati la cel mai mare festival al berii in Romania
Berea va curge in rauri la Brasov in urmatoarele zile. Si asta pentru ca joi seara a inceput a saptea editie Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din Romania.
Bautura a fost din plin, asa ca oamenii au completat meniul cu specialitati culinare nemtesti. In topul preferintelor a fost carnatul la metru, care poate potoli foamea unei familii intregi.
Toata suflarea din Brasov a aflat ca a inceput Oktoberfest. Fanfarele si parada carelor alegorice pe strazile din oras au marcat startul petrecerii. Si odata ce s-a dat cep primului butoi cu bere, halbele celor mai insetati s-au umplut imediat.
Cum berea este mai buna cand stomacul este plin, la mare cautare au fost si specialitatile culinare bavareze.
Bucatar: "Avem aici salata de cartofi, salata de varza, avem vieneri si weiswurstul din bavaria, servit cu mustar dulce cu covrigul bavarez cu sare si covrigi cu sare."
Carnatii la metru au fost printre preferintele pofticiosilor.
Tanar: "E bun, e bun, dar jumatate o ducem acasa. E prea mare."
Festivalul dureaza 11 zile, iar organizatorii cred ca se vor bea peste 100 de mii de litri de bere, avand in vedere cantitatile consumate in anii trecuti.
Cristian Mecedonschi, organizatorul Oktoberfest Brasov: "Avem bere pentru vreo 18 zile, dar sper sa le terminam in vreo 8 zile ca sa putem aduce si rezervele de la fabrica de bere."
La Oktoberfest sunt asteptati in acest an cel putin 300 de mii de vizitatori. Pentru acest weekend, aproape toate locurile de cazare din Brasov sunt ocupate.