Oana Zavoranu isi dezgroapa tatal natural pentru a ii indeplini ultima dorinta a mamei: sa se odihneasca intre cei 2 soti


Ultimul update: Duminica 26 Aprilie 2015 07:09
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2015 17:46
Categorie: Stiri actuale

Oana Zavoranu vrea sa-si dezgroape tatal natural ca sa-i indeplineasca ultima dorinta a mamei sale, care a vrut sa se odihneasca intre cei doi soti.

Pentru slujba care ar urma sa aiba loc in timpul deshumarii, Oana va apela tot la preotii Mitropoliei Autonome, care au slujit si la inmormantarea mamei sale. Patriarhia Romana sustine ca acesti preoti au fost exclusi din Biserica Ortodoxa, iar Marioara Zavoranu nu a fost inmormantata crestineste.

"Pe mine si pe Banicioiu ne lega tineretea, ne lega Oana, ne lega o mare iubire, desi Zavoranu a fost primul meu sot. Mi-e foarte greu sa va spun pe care l-am iubit mai mult", spunea mama Oanei.

Oana Zavoranu pare hotarata sa faca tot posibilul ca mama ei sa se odihneasca in pace alaturi de cei doi soti ai ei, Nelu Banicioiu si Nicolae Zavoranu. Iar pentru asta are de gand sa-l dezgroape pe tatal sau natural, pe care l-a pierdut in 2003 si sa-l inmormanteze langa mama sa.

Oana Zavoranu: "Eu seman cu tata si am sa demonstrez lucru asta pana in ultimul moment. Va trebui sa il mut pe tata ca sa-i indeplinesc cu adevarat dorinta, sa fie intre cei doi."

Desi Patriarhia Romana sustine ca Marioara nu a fost inmormantata crestineste, pentru ca preotii erau raspopiti, Oana va apela tot unul dintre ei, parintele Gherasim Bratu, pentru slujba de deshumare a tatalui.

Parintele Gherasim Bratu a fost ales si pentru slujba de pomenire, de 40 de zile, a Marioarei Zavoranu. Oana e sigura ca mama sa are liniste acolo unde e, in ciuda celor sustinute de Patriarhie.

Cand traia, Marioara Zavoranu l-a acuzat pe Patriarh ca a amanat aplicarea legii cimitirelor si a sustinut in repetate randuri ca Biserica Ortodoxa vrea sa desfiinteze cimitirele private.

Oana Zavoranu a fost adoptata la 12 ani de Nicoale Zavoranu, dupa ce tatal ei natural Ioan Banicioiu a fost condamnat la inchisoare pentru evaziune fiscala.

Oana Zavoranu are o singura solutie, daca vrea ca mama ei sa nu ramana fara slujba crestineasca. Ce spune Patriarhia
Patriarhia confirma:
VIDEO PROTVPLUS.RO