Oamenii, neputinciosi in fata naturii. Fulgerele au anuntat prapadul, iar vantul a suflat cu 100km/h

22-07-2011 05:54

Pe langa ploile torentiale si vantul ce s-a apropiat de 100 de km/h, fulgerele au facut prapad. Au luat o viata de om pe mare, au rapus jumatate din oile de la o stana din Bistrita, si au facut ca o biserica din Covasna sa arate ca dupa cutremur.

In doar cateva minute, nori inspaimantatori au acoperit cerul. Tunetele si fulgerele au amplificat starea de panica.

Oamenii s-au ascuns pe unde au putut mai ales ca si vantul urla asurzitor. Atat de furios a fost incat a smuls cu aceeasi usurinta si copacii si o macara. In Ploiesti, muncitorii care se aflau linga acest colos au incremenit.

Prapadul a facut ravagii si in Covasna. In biserica reformata din Telechia, toate odoarele s-au facut tandari dupa ce a tunat de parca s-ar fi crapat pamantul. Si orga veche de aproape 150 de ani, a cedat.

Fulgerul a lovit necrutator la o stana din Lesu, Bistrita Nasaud. Peste 120 de oi au murit, dupa ce au fugit din tarc si s-au adapostit sub un brad. Oamenii nu aveau animalele asigurate. Cadavrele au fost transportate la protan, iar in urma lor se va face o dezinfectie.

Fulgerele care au brazdat cerul fara oprire au aprins si o vila de la Costinesti, iar pompierii s-au luptat mult sa stinga flacarile.


VIDEO PROTVPLUS.RO