Oameni care nu au mașină au venit cu taxiul sau pe jos la centrul drive-thru din Deva ca să se vaccineze

Dată publicare: 25-04-2021 21:07
Dată actualizare: 25-04-2021 21:10


Oameni care nu au mașină au venit cu taxiul sau pe jos la centrul drive-thru din Deva ca să se vaccineze

Coordonatorul centrului de vaccinare drive thru de la Deva, medicul Ştefan Repede, povesteşte că la centrul deschis în parcarea unui centru comercial s-au prezentat, în primele două zile, oameni care au ajuns cu taxiul, dar şi pe jos sau pe motocicletă.

 

Niciunul dintre cei peste 1400 de oameni vaccinaţi în acest week-end nu a dezvoltat reacţii adverse în perioada de aşteptare de după administrarea serului anti-COVID produs de Pfizer, potrivit News.ro.

Coordonatorul centrului drive thru de la Deva, medicul Ştefan Repede, anunţă că peste 1240 de persoane s-au prezentat, în primele două zile de funcţionare, la centrul drive thru deschis în parcarea centrului comercial Shopping City Deva. Numărul celor care s-au prezentat la vaccinare duminică, în a doua zi de funcţionare a centrului, a fost de 660.

La fel ca în oricare alt centru de vaccinare, cei imunizaţi aşteaptă 15 minute, pentru ca medicii să se asigure că nu dezvoltă reacţii adverse grave. Personalul medical din cadrul centrului trece de la un autoturism la altul pentru a verifica starea de sănătate a celor vaccinaţi.

 

Centrul va fi deschis pentru o perioadă care nu a fost încă stabilită

 

La centrul de la Deva s-au prezentat nu doar localnicii
„Am avut astăzi din Italia, am avut francezi, am avut englezi, din judeţul Alba o grămadă. Oameni din jur au venit la noi să se vaccineze”, a declarat medicul Ştefan Repede duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Oameni care nu au ştiut cum să utilizeze platforma de vaccinare au ţinut să se vaccineze, aşa că unii au luat taxiul, în timp ce alţii au mers pe jos la centrul drive thru.

„Au venit şi pe jos. Vă spun, au venit femei pe jos care au zis că ele nu ştiu să intre pe platformă şi am avut şi un motociclist. Cu taxiul vin, cu orice”, a adăugat coordonatorul centrului de vaccinare drive thru de la Deva.

Centrul drive thru de la Deva va fi deschis pe o perioadă care nu a fost încă stabilită.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO