Primul centru de vaccinare direct din mașină din România. Unde a fost deschis

Dată publicare: 24-04-2021 11:44
Dată actualizare: 24-04-2021 11:54


Primul centru de vaccinare direct în mașină din România. Unde și când se va deschide

Centrul de vaccinare drive-through de la Deva, primul de acest fel din ţară, s-a deschis sâmbătă cu câteva minute mai devreme de ora programată, deoarece doritorii se prezentaseră deja pentru imunizare.

Cei care vor să se vaccineze în acest centru şi care doresc să aştepte mai puţin pot descărca în avans formularele de pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, conform News.ro.

Centrul de vaccinare drive thru care funcţionează în parcarea unui centru comercial din Deva s-a deschis sâmbătă, cu puţin înaintea orei 10 şi încă de la deschidere au fost oameni care s-au prezentat pentru a primi serul Pfizer/BioNTech.

Doritorii nu trebuie să se programeze, însă trebuie să completeze formularul de exprimare a acordului pacientului şi un chestionar privind starea de sănătate. Cei care vor să petreacă mai puţin timp cu aceste formalităţi, pot descărca formularele de pe site-ul DSP Hunedoara.

Cei de la centrul drive-through pot de asemenea să pună la dispoziţia doritorilor formularele care vor fi completate la faţa locului.

Unii dintre cei care au ales să meargă la centrul în care oamenii sunt imunizaţi în maşină susţin că ideea este una foarte bună, mai ales pentru persoanele care au un program încărcat sau pentru cele care nu îşi pot programa vaccinarea pentru că orarul de lucru lor nu este unul fix.

Centrul are o capacitate de vaccinare de până la 500 de persoane pe zi.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO