O turma de mistreti a oprit traficul langa padurea Baneasa. Ce trebuie sa faceti daca va intalniti cu salbaticiunile

Ultima actualizare: 16-11-2014 07:02

Soferii care au circulat dimineata pe o sosea din nordul Bucurestiului, in vecinatatea padurii Baneasa si a ambasadei Statelor Unite, au fost opriti din drumul lor de o turma de mistreti.

Oamenii sunt de vina pentru aceste intalniri, spun vanatorii. Noile cartiere rezidentiale s-au extins prea mult si au tulburat salbaticiunile.

Gabriel este ospatar la un restaurant aflat in apropiere de Aleea Privighetorilor, acolo unde au fost vazuti mistretii. Povesteste ca vizitele porcilor salbatici sunt dese. Dimineata, de pilda, cinci salbaticiuni au traversat soseaua si au bulversat traficul pentru cateva minute.

Gabriel Niculescu , ospatar: "Mai mult seara vin, cand se lasa linistea si vin dupa apa si mancare. Rascolesc gazonul, fac gropi. Vin in haita, sunt vreo 6-7 scroafe cu purcei".

Reprezentantii Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi LUNCA, in grija carora se afla porcii salbatici, spun ca salbaticiunile au inceput sa iasa din padurea Baneasa de cand s-au construit acolo cartiere rezidentiale.

Nu este prima data cand mistretii sunt vazuti traversand o alee din nordul Capitalei. Fiindca masinile circula cu viteza mare s-au intamplat si accidente. De pilda, anul trecut, in septembrie, un mistret a murit dupa ce a fost lovit de un autoturism.

In anumite situatii mistretii pot fi periculosi. Daca ii intalniti nu intrati in panica. Mistretul ataca, de regula, numai cand este ranit si incoltit sau atunci cand femela are purcei. Trebuie sa-si pastreze calmul si sa incerce prin diverse metode sa faca galagie, sa bata din palme, sa strige si sa nu iasa in calea lor.

Ca sa tina mistretii departe de civilizatie, cei din Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi LUNCA sustin ca le asigura hrana si apa, si pe cat posibil il alunga inspre zonele mai putin populate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO