O tanara din Ploiesti a fost incatusata de politisti dupa ce controlorii au prins-o fara bilet. Ce amenda a primit

Ultima actualizare: 26-06-2017 06:50

Scandal in centrul Ploiestiului unde o tanara de 19 ani a fost incatusata, dupa ce controlorii au prins-o in autobuz fara bilet valabil si au vrut s-o amendeze.

Fata a refuzat sa le arate actele de identitate, asa ca la locul incidentului au fost chemati politistii locali. Cei doi agenti sustin ca tanara a devenit agresiva si ca ei au fost nevoiti s-o imobilizeze.

Revoltat, un trecator a filmat momentul in care politistii ii puneau catuse tinerei. Ea sustine ca avea bilet de autobuz, insa controlorilor li s-a parut ca este unul refolosit. De aici a pornit scandalul.

“Eu i-am aratat biletul in momentul acela si domnul a spus ca nu este valabil din ziua aceea si este refolosit si eu i-a spus ca nu este adevarat ca uitati data pe bilet”, declara tanara. “Nu ca nu am vrut sa arat actele, chiar nu aveam buletinul la mine.”

“Dansa a inceput sa tipe, sa urle ca suntem nesimtiti ca ea nu a facut nimic ca noi o agresam, moment in care s-a ridicat in picioare, ne-a imbrancit si s-a dus catre usa. Inainte de a se deschide usile s-a intors cu spatele catre usa si a dat cu piciorul”, spune unul dintre politisti.

Tanara neaga insa ca l-ar fi lovit pe politist. Acum, procurorii trebuie sa lamureasca lucrurile.

A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii a doua infractiuni: purtare abuziva si ultraj. Cum fata s-a plans de urmele lasate de catuse si politistul - de lovitura la picior, ambii au cerut medicilor legisti eliberarea unui certificat care sa ateste ca au fost agresati.

Tanara trebuie sa plateasca acum 500 de lei, adica amenda maxima in asemenea cazuri.

Situatii ca cea prezentata sunt intalnite des pe mijloacele de transport in comun. Tocmai de aceea controlorii de bilete fac de multe ori echipa mixta cu politistii locali cand verifica biletele de calatorie. La Ploiesti, daca esti prins ca circuli fara biletul care costa 2 lei, poti plati pe loc unul cu suprataxa, in valoare de 60 de lei. Cei care nu au bani la ei, trebuie sa prezinte actele, li se va intocmi proces verbal de contraventie si vor primi o amenda. Platita in 24 de ore, aceasta nu depaseste 150 de lei. Pentru identificarea persoanelor, controlorii cheama politia si jandarmii, asadar nu poti scapa daca spui ca nu ai actele la tine. Ajungi la sectie, unde vei fi verificat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO